Foto: Xavier Solanas

PACO MONJA

—Com va l’Open Night Granollers A12?
—Estem contents tal com van les coses i amb la bona resposta que hi ha per part de la gent, que s’està intensificant aquests dies. Hi ha moltes trucades per a reservar taules i nits d’hotel. Més enllà d’aquesta qüestió hi ha d’altres aspectes importants a considerar.

—Quins?
—Per primera vegada i gràcies a la iniciativa de Gran Centre hem aconseguit participar d’una proposta conjunta una sèrie d’entitats i institucions i tothom ha pensat en Granollers. El fet que tothom hagi pensat en treballar per la marca Granollers és molt important.  Hem de potenciar molt més la marca Granollers. Tots remem en la mateixa direcció. Sortosament hi ha establiments ben coneguts a la comarca i arreu que també juguen aquest partit, tot i que… com ja acostuma a passar, uns més que d’altres.

—La resposta…
—Durant aquests dies la gent ha trucat força. A nivell de restaurants, aquí a casa, a l’Hotel Granollers, tenim gairebé un 70% d’ocupació ja en ferm i segurament arribarem a prop del 100% d’aquí una setmana. La situació és bona també a la  resta d’hotels. Pel que fa a la restauració, ja tenim força reserves fetes. I els restaurants del centre de la ciutat en tenen també moltíssimes. L’Open Night ha estat un bon projecte que es podria haver presentat amb més temps, però… estem contents, sí.

—Com veu l’oferta hotelera de Granollers i comarca?
—Jo crec que a nivell d’hotels tant Granolles com la comarca estan ben dimensionats. Potser, fins i tot, amb algunes places menys també passaríem.

—Hi ha negoci per a tots?
—Hi ha negoci per a tots mentre el Circuit de Catalunya funcioni. El Circuit de Montmeló té una gran importància en el nostre compte d’explotació. El Circuit ens dóna seguretat, ja que la participació i la presència de la gent de l’empresa als hotels ha variat molt últimament. Ara, les empreses intenten estalviar-se totes les nits d’hotel que poden.

—Com era i és el client d’empresa?
—És una clientela formada per directius, per una gran majoria de comercials… I també destaca el grup de tècnics, muntadors…

—Tornem al Circuit.
—Sort en tenim! Hem de deixar ben clar que es tracta d’un model sostenible que voldria molta gent. El Circuit s’ha d’aguantar i ha de seguir, ja que genera una gran quantitat de milions d’euros tant a Granollers com a la comarca. És d’una gran transcendència per al Vallès. A més a més dels llocs directes de treball que crea, hi ha una sèrie de feines que depenen d’ell. Pregunta: Què passaria si el motor del Circuit s’aturés?

—Això, què passaria?
—Doncs que segurament tots nosaltres, els hotelers, seguiríem existint, però amb molts menys llocs de treball. En aquests moments, molts hotels del Vallès depenem un 20% o més del Circuit.

—Li sembla que Granollers hi juga fort en el tema Circuit?
—Hi ha hagut anys en què semblava que vivíem a nivell institucional una mica a esquena del Circuit, sí, però actualment  i gràcies a l’ajuda de l’alcalde, Josep Mayoral i del director del Circuit, Salvador Servià, les coses estan canviant de mica en mica. L’Ajuntament sembla disposat a fer de pont. És en aquesta línia que hem de seguir treballant tots plegats. Cal potenciar encara molt més la marca Granollers, d’aquí que benvingudes siguin propostes com la de l’Open Night Granollers A12 per a fer ciutat, comarca…

 

Enric Gisbert i Tomás (Santa Perpétua de Mogoda, 23-9-1963). És el vicepresident primer del Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental, entitat que juntament amb l’Associació de Comerciants Gran Centre de Granollers, organitza el proper dia 30 de març la primera edició de l’Open Night Granollers A12, una proposta que té com a objectiu, segons les seves paraules, “fer conèixer la ciutat de Granollers i potenciar el seu comerç, restauració i hoteleria, sectors ben potents i significatius”. Tot just quan falta una setmana per a la materialització d’aquesta iniciativa, els 30 restaurants que hi participen han rebut ja força reserves i el mateix ha passat amb els restaurants, per la qual cosa es podrà dinar i sopar aquell dia per 12 euros persona, un preu que servirà també per allotjar-se als sis hotels que recolzen aquest projecte que es fa per primera vegada a la capital del Vallès Oriental. Coneixedor del sector –és el director de l’Hotel Granollers i dels restaurants Granolla i La Piranya, negocis de la família Lleonart i Roura-, considera que “iniciatives com aquesta són importants per a fer bullir el negoci en uns moments difícils a nivell general”. A l’hora de valorar l’oferta que hi ha a nivell de restauració i d’hoteleria a Granollers i comarca el representant del Gremi remarca “la seva gran varietat”, tot incidint, per la seva transcendència, “en la gran importància que té per a tots nosaltres l’activitat que genera al llarg de l’any el Circuit de Catalunya de Montmeló, el qual amb seu dinamisme i atracció ens assegura el 25% o més de la nostra facturació”. Diplomat en Gestió d’Empreses Turístiques, l’Enric, que va començar al sector com a cambrer, va formar-se als Estats Units. Entusiasta viatger, l’Enric està casat amb Nicola Young, amb qui té dues filles: l’Émily d’11 anys i l’Helena de 7. ◊

Foto: Xavier Solanas

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí