Foto: Xavier Solanas

Granollers. L’Ajuntament de la ciutat portarà a terme durant tot aquest any el projecte ‘Carles Riera: educació, música i ciutat’, un programa d’activitats adreçades a infants, escolars, joves, gent gran, educadors i públics de totes les edats que serà possible gràcies a la col·laboració de “la Caixa”, entitat que commemora el seu centenari a la capital de la comarca, on va arribar el 1912.

 

PACO MONJA

Al llarg dels propers mesos moltes de les iniciatives que formin part del projecte Carles Riera: educació, música i ciutat impulsat des de l’Ajuntament i que el passat dimarts va ser presentat a l’Escola Municipal de Música Josep Maria Ruera, lluiran el logotip que els de “la Caixa” volen familiaritzar entre la gent per fer conèixer que tot just aquest any 2012 fa cent anys que van arribar a Granollers, tot inaugurant la seva oficina de la plaça de Maluquer i Salvador. Es tracta d’una proposta que els de “la Caixa” recolzen econòmicament a través de la seva Obra Social amb una aportació de 100.000 euros.

D’aquests aspectes generals van parlar en roda de premsa  la regidora d’Ensenyament, Pietat Sanjuán; l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i Maria Jesús Català i Jordi Nicolau, destacats representants de la Caixa. Tot tenint ben present que el desaparegut músic Carles Riera va ser un gran impulsor de projectes d’implicació clarament social per tal de potenciar un ensenyament de qualitat a tots els nivells, els de l’Ajuntament han ideat el Projecte Carles Riera amb l’objectiu de seguir aquesta estela i ajudar a estendre, diuen, la pràctica musical entre capes àmplies de la ciutadania, proporcionant-los eines necessàries perquè ciutadans de totes les edats i condicions, i amb diferents graus d’interès i dedicació, puguin desenvolupar la seva tasca i creativitat.

Els destinataris del projecte (més de 3.500 persones segons va dir la regidora d’Ensenyament) són: infants de les escoles bressol; escolars de primària i secundària; joves usuaris dels centres cívics; gent de la tercera edat; alumnes d’infantil i primària, del centre Montserrat Montero; joves i gent gran del Centre de Salut Mental de Granollers; mestres d’escoles bressol i de primària i públic en general.

S’han organitzat tallers, cursos, concerts, audicions, xerrades, trobades, edició de material didàctic… Les entitats implicades són l’Ajuntament, l’Escola Municipal de Música Josep M. Ruera, Amics de la Unió, Art-9, Teatre Auditori de Granollers, Escola Pereanton, Combo i Totsona. L’alcalde, Josep Mayoral, va agrair la col·laboració de la Caixa i va dir que “sempre havia mantingut una relació excel·lent amb la ciutat”. Per la seva part, els representants de la Caixa es van congratular, van dir, de “ser útils a la societat tot col·laborant amb eines que facin possible l’augment de l’educació a tots els nivells”. 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí