La dibuixant Cinzia Diodati, els coordinadors Sònia Massagué i Josep Canudes i l’autor del projecte, Enric Cervera. J.Mas

Aquest dimarts la Sala Tarafa ha estat l’escenari de la presentació del nou joc de taula familiar, «El joc de Granollers», una mena de barreja dels jocs del Monopoli i de l’Oca, creat per l’Impressor Enric Cervera, amb la coordinació de Sònia Massagué i Josep Canudes, responsables del perfil d’Instagram Comerç Local Granollers i el disseny i il·lustracions de la granollerina d’origen italià Cinzia Diodati, que ha sabut plasmar amb detall tant en el tauler de joc com a les targetes els edificis tant històrics com comercials de la ciutat.

El joc, que es pot adquirir a diferents comerços, al preu de 29 euros, molt ben presentat en el seu estoig consta d’un tauler en el qual hi figuren vint-i-sis carrers i places de la ciutat i quaranta establiments amb les seves fitxes que els jugadors poden comprar si cauen a la casella adient, pagant també amb moneda «pròpia» els bitllets d’euros granollerins. El joc està pensat per a nens més grans de sis anys i adults i hi poden participar fins a sis jugadors que hi juguen amb dos daus a la vegada. Els «euros», amb valors de 5, 10, 2o, 50, 100, 200 i 500, estan il·lustrats amb l’Olla de la plaça de les Olles, una rajola record del bombardeig, el monument de l’Onze de Setembre, la pedra de l’Encant, el monument al Patufet; una vaca, símbol de mercat i la Porxada.

El joc de Granollers, una combinacio del Monopoli i el joc de l’Oca. J.Mas

El joc està pensat perquè les partides no es facin massa llargues i durin aproximadament una hora, fent diferents transaccions comercials comprant i venent les propietats que aconsegueixen jugant.

Els carrers pels quals els jugadors «passen» jugant són els de Murillo, Foment, Guayaquil, Príncep de Viana, Santa Esperança, Portalet, Santa Elisabet, Anselm Clavé, Girona, Joan Prim, Primer Marquès de les Franqueses, Travesseres, València, Torras i Bages, Aureli Font, Joanot Martorell, Barcelona i Sant Jaume, el passeig Conca del Besòs i les places Pau Casals, Porxada, Cabrits, Oli, Perpinyà, Maluquer i de la Caserna. El tauler destaca en dibuixos alguns edificis més significatius de la ciutat, la Tela, el monument de l’Onze de Setembre, el Museu, la torre repartidora d’aigua de la plaça Maluquer, l’Ajuntament, la Sala Tarafa, l’Hospital, la Porxada, la Parròquia de Sant Esteve, el camp de futbol i les antigues torres i cables d’Estabanell del parc de Ponent. Sense cap ànim de crítica, hi trobem a faltar alguna estació de tren, com en el Monopoli, o la d’autobusos i els pavellons d’esports.

La presentació del joc va estar presidida per l’alcaldessa Alba Barnusell, acompanyada de la regidora de comerç, Gemma Giménez. L’alcaldessa feia menció de les iniciatives que hi ha a Granollers molt arrelades i vinculades amb el món del joc, fent menció la fira Jugar x Jugar que cada any se celebra durant la Fira de l’Ascensió i assenyalava que el joc que es presentava consisteix en una manera d’aprendre i de conèixer la ciutat. Per la seva banda, l’autor del projecte, Enric Cervera agraïa la participació i l’extensa col·laboració que va trobar a la ciutat i pels botiguers en particular en el moment de proposar el seu projecte, reconeixent que Granollers té una personalitat comercial i econòmica pròpia, tenint igualment l’ajut per part de l’Ajuntament, oferint idees per la seva realització. Cervera és autor d’altres 31 jocs inspirats en ciutats d’arreu. Cal recordar també que no fa massa temps es va editar un altre joc semblant, potser més imitant el Monopoli, anomenat GranollersCity.

L’Ajuntament col·laborarà en la distribució d’aquest joc a les escoles i biblioteques, per fomentar el seu ús i el coneixement de la ciutat.

Josep MAS