Nou èxit de participació de la Caminada Popular Piolet, que va organitzar el Centre Excursionista de Parets (CEP) aquest diumenge, 12 de maig, al matí. Dies abans de la cita ja s’havien esgotat els 600 tiquets posats a la venda. A més, el bon temps va acompanyar els participants, fent-los gaudir encara més de l’entorn natural de Gallecs. La Caminada Popular Piolet celebrava enguany la seva 19a edició.

«El CEP celebra avui 19 anys fent la Piolet i espero que en quedin molts més, perquè l’ambient és magnífic, fa un matí radiant per caminar en família o amb amics, gaudint de l’entorn natural de Gallecs i del nostre municipi; Parets és molt esportista, que aprofita aquests esdeveniments per fer poble», va assenyalar la regidora d’Esports, O’hara Valdivia. Segons la regidora, «l’Ajuntament dona suport a tota la infraestructura de la Piolet, però tot això no seria possible sense la implicació de tots els voluntaris de l’entitat i els seus patrocinadors, als quals els agraïm el seu esforç i compromís».

El president del Centre Excursionista Parets, Carlos Martínez, ha assegurat que la participació de ben segur va superar el nombre d’inscrits: «Hem venut 600 tiquets, però encara en podríem haver venut més, perquè hem rebut moltes trucades després de tancar les inscripcions i sabem que moltes persones s’han afegit a la caminada, sense inscripció, simplement per gaudir del recorregut». Segons Carlos Martínez, l’esperit de la Piolet «mai ha estat competitiu, és una caminada popular pensada perquè la gent gaudeixi dels paisatges de Gallecs caminant tranquil·lament amb els seus amics i família».

La Caminada Popular Piolet té un recorregut aproximat d’11 km, que recorre el paratge de Gallecs per alguns dels seus espais més emblemàtics, com Torre Malla, l’ermita de Gallecs o el bosc de Can Veire. Aquest any, la Piolet va comptar amb la col·laboració d’una recentment creada colla de batucada, Els Batukets, sorgida del taller intergeneracional de batucada del Casal de Joves Cal Jardiner, que donaven la benvinguda als participants de la caminada en el punt d’arribada, el Pavelló Municipal.