La Mulassa de Granollers fent el seu primer ball a la ciutat. Josep Mas

A quarts de set de la tarda, tal com havia estat anunciat, feia la seva entrada aquest diojous, a la plaça de la Porxada, el nou element festiu de la ciutat, la Mulassa, que de mans de la colla de l’Olla dels pobres ha de servir segons la idea amb què va estar pensada ara fa set anys, el de nexe de connexió de la Festa Major de Blancs i Blaus als diferents barris de Granollers. Per això i a manera d’apadrinament van ser convidats els representants de les diferents Associacions de veïns dels barris de la ciutat a rebre la Mulassa de Granollers a peu del balcó de l’Ajuntament.


L’entrada a la plaça va ser acompanyada del so d’Ai la meva Alba… una rumba per a tres gralles, adaptació de Roger Maluenda sobre l’obra de Roger Andorrà, interpretada pel grup Trifàssic de Reus, que més tard també interpretaria el Ball de la Mulassa de Granollers, obra del badaloní Adrià Abellán, autor, tanmateix, de La Granollerina, marxa dels gegants de la ciutat.


Arnau Torrillas, cap de colla de L’Olla dels pobres, es dirigia al nombrós públic que omplia la plaça de la Porxada i agraïa la col·laboració de totes aquelles persones que han fet possible la construcció del nou element festiu, participant en el Verkami per acabar de sufragar les despeses.Torrillas destacava dues peculiaritats del nou element, la seva finalitat, com ja s’ha dit, el nexe entre els barris de la ciutat i que la faldilla que lluirà serà de color blanc com la que duia a l’estrena, o blau, depenent de la colla que hagi guanyat la Festa Major anterior. Entre els assistents que ocupaven les primeres cadires hi eren presents els dos constructors, d’Aitor Calleja MikelEraso, a la població de Marcaláin, a Navarra. Els autors ja havien tingut relació amb Granollers, ja que havien fet treballs de restauració dels gegants.Era la primera vegada que els tocava construir un element tan gran com la Mulassa, malgrat ser autors d’altres peces com un cavall per la ciutat balear de Maó.

Representants de les Associacions de Veïns amb la Mulassa. Josep Mas


Mitja hora després la Mulassa feia la seva primera cercavila pel centre de la ciutat, pels carrers de Sant Roc, Anselm Clavé i Santa Esperança, per tornar a la Porxada. Fins dissabte romandrà a l’entrada de l’Ajuntament, a l’espera de participar a La Mulassada, la passada de l’Ascensió, acompanyada d’onze Mulasses més de les poblacions de Torredembarra, de Salou, l’Arboç, Castellbisbal, el Prat de Llobregat, Tarragona, la Mula Baba de Girona i la Mulassa de Falset. Durant el matí estaran exposades a la plaça de la Porxada i la desfilada començarà a les sis de la tarda, amb balls i lluïment quarts de vuit, de nou a la Porxada.

Josep MAS