Parets del Vallès acollirà divendres vinent, 3 de maig, la segona edició de la Jornada de Divertibòtica, una fira de robòtica educativa que es va estrenar l’any passat. L’activitat constarà, com en l’edició anterior, de diferents carpes que s’instal·laran a la plaça de la Vila, de 9.45 a 12 hores, on els alumnes de Parets mostraran la varietat de projectes que realitzen en l’àmbit de la programació i la robòtica educativa. La temàtica d’aquest any és «ODS 13. Acció pel clima», centrat en el 13è objectiu de desenvolupament sostenible que recomana actuacions urgents per combatre el canvi climàtic i els seus efectes. La inauguració de la jornada tindrà lloc a les 9.45 h, a càrrec del grup de mestres de robòtica del poble, i comptarà amb parlaments institucionals.

Durant la trobada, l’alumnat dels diversos centres educatius explicaran alguns dels seus projectes relacionats amb la programació i l’ús de robots. Així doncs, s’explicaran tasques realitzades amb Lego MindstormScratchLego spikeMicrobitLego wedo 2.0… En aquesta segona edició de la Divertibòtica, prendran part totes les escoles i instituts del municipi: l’Escola Municipal Pau Vila, l’Escola Lluís Piquer, l’Escola Vila Parietes, l’Escola Pompeu Fabra, l’Escola ACESCO, Nostra Sra. de Montserrat i els instituts Torre de Malla i La Sínia. Hi haurà representats diversos cursos, des de 3r de primària fins a 2n d’ESO. Com a novetat d’enguany, s’han imprès unes polseres fetes expressament per a l’ocasió, que es repartiran entre tots els participants.

En cas de pluja, la 2a Jornada de Divertibòtica es traslladaria a la Sala Basart Cooperativa.