Les parades de llibres i floristeries tornaran a omplir la plaça de la Vila de Parets del Vallès durant tot el dia 23 d’abril, al mateix temps que s’han programat diverses activitats, com tallers, presentacions de llibres, ràdio al carrer i el tradicional piromusical de Diables per posar el punt final. 

Parets del Vallès ja ho té tot a punt per celebrar aquest pròxim 23 d’abril una de les festes més destacades, Sant Jordi. Com és tradicional, la plaça de la Vila serà l’epicentre de la diada. La plaça acollirà les parades dels llibres i les flors, amb la participació de Floristeria Tin-Ram, Floristeria Parets, Floristeria Jazmín Parets, Impremta papereria Farrés i Elefant by Carlin. Així mateix, la pastisseria de Parets Le Caramel instal·larà una parada dolça durant tot el dia.

Altres parades que es podran trobar són la d’Autors de Parets, en la qual l’entitat ha programat la signatura de llibres per part d’autors del poble; l’Escola de la Natura, que mostrarà les activitats que es realitzen a l’Espai Parets amb flors i plantes, amb la presència d’usuàries i usuaris que explicaran la seva experiència, i Diables Parets, que vendrà roses i marxandatge de la colla. Així mateix, també hi seran les parades de les diferents formacions polítiques amb representació a l’Ajuntament.

El regidor de Cultura, Francesc de la Torre, afirma que «la diada de Sant Jordi és una de les més participatives que se celebren al nostre poble». El regidor engresca «les paretanes i paretans a gaudir del comerç i la cultura local durant tota la jornada». 

Activitats per a totes les edats

A més de les parades, al llarg del dia es duran a terme diverses activitats pensades per a un públic molt variat. Al matí de la diada de Sant Jordi, s’organitzen els tallers de roses i manualitats de la Residència Pedra Serrada; el taller familiar Dracs i Roses de la Biblioteca Can Rajoler, i l’emissió d’un programa especial de ràdio en directe, des de la plaça, de 10 a 13 h, a càrrec de l’emissora municipal RAP 107, que comptarà amb entrevistes a autors locals, entitats i altres participants.

Les activitats continuaran a la tarda amb un taller de trencaclosques literaris i el joc Endevinaparaules, que organitza la Biblioteca Infantil i Juvenil Can Butjosa. També a la tarda, el Casal Sant Jordi acollirà una festa amb l’actuació de la coral del casal, un recital poètic i l’obsequi de roses i llibres. Els casals de gent gran Asoveen i Ca n’Oms, i la Residència Pedra Serrada, també celebraran Sant Jordi amb l’obsequi de llibres i roses entre els seus usuaris i usuàries.

L’associació Autors de Parets organitzarà, de 17 a 20 h, a l’espai entre l’Església i el Racó de les Brases, la presentació d’un total de 8 llibres i, a més, es durà a terme una lectura de relats i poemes, acompanyats de música en directe, amb la col·laboració d’Amacat. La plaça de la Vila acollirà, a les 18 h, l’espectacle itinerant i familiar El cavall de Sant Jordi, a càrrec de la companyia Sàndal Produccions; i, més tard, a les 21 h, Diables Parets representarà l’espectacle Ànimes de foc. La llegenda de Sant Jordi, amb els diables dansant al ritme dels millors temes del rock dels 80 i 90. La diada de Sant Jordi posarà el seu punt final amb el tradicional piromusical de la Bèstia.

Tota la programació d’actes es pot consultar al web municipal de l’Ajuntament de Parets.

XXVII Concurs de punts de llibre

Un any més, la diada de Sant Jordi es complementa amb el Concurs de punts de llibre, que enguany arriba a la seva 27a edició. Aquest any, la temàtica dels punts de llibre haurà de ser «Les Olimpíades», amb motiu de la celebració aquest estiu dels Jocs Olímpics de París 2024. Només s’acceptaran els punts amb il·lustracions que facin referència al tema, i cada participant només podrà presentar un punt de llibre. La plantilla de participació es pot recollir a les biblioteques, o bé es pot presentar el punt directament amb format de 7 x 21 cm. Les tècniques de dibuix utilitzades es limitaran a llapis de fusta, aquarel·les, plastidecors i/o retoladors. Les propostes per al concurs s’han de presentar abans del 4 de maig a les biblioteques.

Els punts guanyadors seran escollits per votació popular. S’han establert quatre categories depenent de l’edat, i els guanyadors rebran un diploma i un lot d’obsequis per cada categoria. A més, els seus punts de llibre s’empraran com a punt d’informació de les biblioteques. L’acte de lliurament dels premis es realitzarà dimarts 18 de juny, a les 17.30 h, a la Biblioteca Can Rajoler.