L’Ajuntament de Parets del Vallès ha celebrat avui, 7 de febrer, una nova jornada de la Xarxa d’Infància a la Sala d’entitats de l’equipament Ca n’Oms. L’objectiu de la jornada ha estat abordar els efectes i la implementació de la Llei Orgànica 8/2021 referent a la Protecció Integral a la Infància i l’Adolescència davant la Violència (LOPIVI). L’acte ha comptat amb la presència de la vicealcaldessa de Parets i regidora d’Educació, Casandra Garcia, la regidora de Drets Socials, Gemma Garcia i el regidor de Joventut, Dídac Cayuela. Pel que fa a la sessió ha estat impartida per l’Almudena González, assessora jurídica d’Infància del Consell Comarcal del Vallès Oriental.

La implementació de la llei requereix el treball en xarxa de tots els agents i serveis que treballen al territori per col·locar al nen i la nena al centre d’atenció. Per aquest motiu s’ha convidat a tots els serveis municipals que han d’intervenir: des de l’àmbit escolar (Tècniques d’educació, escoles bressols, centres escolars, IES, EAP), salut (CAP Parets,  CDIAP), Jurista de l’Ajuntament, policia local i com a serveis socials Educador medi obert, SIS (Servei d’Intervenció Socioeducativa), SAPIJ (Servei d’Atenció Psicològica Infància i Adolescència) i la Tècnica de Joventut.

La regidora de Drets Socials, Gemma Garcia, ha destacat que «ha estat una sessió molt positiva. Hem de treballar de manera conjunta on l’infant o adolescent sigui el centre  d’atenció i així poder fer efectiu la protecció integral, tenint present com a mesures de protecció, la sensibilització, prevenció, detecció precoç, protecció i reparació. La implementació de la llei LOPIVI comporta que tots els serveis i agents implicats estiguin formats per continuar amb les bones pràctiques a la infància i adolescència en el nostre municipi».

Després de la formació en el marc jurídic de la llei s’ha realitzat un cas pràctic amb tots els assistents per tal d’abordar els temes tractats i posar en comú les maneres d’actuar davant d’una situació real. La jornada s’ha organitzat a través de la regidoria de Drets Socials.