Granollers serà novament, els pròxims dies del 4 al 6 de gener seu d’un esdeveniment internacional, en acollir el Torneig Internacional d’Espanya d’Handbol 2024. Durant la primera setmana del nou any, el Palau d’Esports serà l’escenari dels sis partits que enfrontaran les seleccions nacionals d’Espanya, Polònia, Eslovàquia i Sèrbia. La presentació del campionat s’ha fet aquest dimecres a la Sala de Plena de l’Ajuntament, presidida per l’alcaldessa, Alba Barnusell i en la que hi han partiipat el president de la Real Federación Española de Balonmanno, Francisco Blázquez, el president de la Federació Catalana d’Handbol, Jaume Fort i l’assessor d’esports de la Diputació de Barcelona, Abel García.
El president de la Federació espanyola ha obert els parlaments agraint l’acolliment de la ciutat de Granollers, convençut que serà un altre èxit de l’handbol. Granollers, deia, desborda «balonmano» en els seus carrers, demostrat any rere any, quan la celebració de la Granollers Cup omple la plaça de la Porxada o els recents campionats del món, tant masculí com femení, celebrats al Palau.

Insígnia olímpica per a Pep Blanchart Blázquez anunciava i felicitava a la vegada Pep Blanchart Santacreu, per la recent concessió de l’insígnia olímpica per part del Comitè Olímpic espanyol, per la seva trajectòria en el club de Granollers durant mig segle, com a jugador, entrenador, delegat, directiu i gerent. Tots els seus mèrits queden reflectits en paraules dels responsables de la federaciò quan escriuen que «si en Granollers se habla de balonmano, se habla de Pep Blanchart». Blanchart no faltava a la presentació a la Sala de Plens, on també hi eren presents el president del club, Alfred Serra, el regidor d’esports i exjugador del BM Granollers, AlvaroFerrer i alguns altres membres del consistori.
Per la seva banda, Jaume Fort destacava la important participaciò en el torneig del proper gener de bastants jugadors catalans, participants a la selecció. El representant de la Diputació, Abel García, agraïa l’aposta per l’esport i especialment pel handbol que fa l’Ajuntament. L’alcaldessa, que tancava el torn de paraules donava les gràcies a les federacions, catalana i espanyola pel recolzament que ofereixen a la ciutat en tot moment i la confiança, fent que podem gaudir d’un handbol de primer nivell que repercuteix en la creació d’una activitat econòmica que beneficia a la ciutat. A la vegada felicitava Blanchart per reconeixement per part del Comitè Olímpic.
L’horari de celebració dels partits s’ha previst pel dijous dia 4, a les 18 h, Espanya-Polònia i a les 20’15 h. Eslovàquia-Sèrbia. Divendres, 5 a les 17’45 h. Sèrbia-Polònia i a les 20 h. Espanya-Eslovàquia. Finalment, dissabte dia 6, dia de Reis, a les 16’45 h. Polònia-Eslovàquia i a les 19 h. Espanya-Sèrbia. Les entrades ja estan a la venda a www.marcaentradas.com, per a partits concrets o abonaments per a tot el torneig, que servirà de preludi del Campionat d’Europa d’Handbol 2024 que se celebrarà a Alemanya, del 10 al 28 de gener.

Josep MAS