El periodista Salvador Alsius va guanyar el 25è Premi Romà Planas i Miró de memorials populars amb el llibre Veni, vidi, vixi. Alsius va rebre el guardó en l’acte de lliurament, que es va celebrar el 2 de desembre a l’Auditori del Centre Cultural La Roca. L’Ajuntament publicarà l’obra i li atorgarà 1.350 euros.  

L’acte de lliurament del Premi Romà Planas i Miró de memorials populars, presentat per la periodista roquerola Maria Fernàndez i amb la presència de l’alcaldessa, Marta Pujol i de la regidora de Cultura, Raquel Vilardebó, va ser la cloenda a tot un seguit de propostes per commemorar els 25 anys de la fundació de l’Arxiu de la Memòria Popular de la Roca del Vallès, que van incloure l’acte Històries Roqueroles i taula de memòria històrica, i l’exposició El Racó de l’Arxiu

El periodista barceloní, nascut l’any 1948, va presentar el llibre Veni, vidi, vixi sota el pseudònim Guillem Brown. L’obra narra les seves memòries d’infància, adolescència i primera joventut, des de vivències polítiques de la Transició fins als primers anys de vida acadèmica i els seus inicis professionals al Diari de Barcelona i a TVE. En el seu discurs, Alsius va dedicar el premi al desaparegut escriptor i amic Joan B. Culla, amb qui va treballar al programa de TV3 Memòria popular. L’alcaldessa Marta Pujol, en el seu parlament, va destacar que, gràcies a l’Arxiu, la Roca del Vallès ha esdevingut referent en la preservació de la memòria popular, recollint testimonis de persones, molt sovint anònimes, així com de col·lectius, que són imprescindibles per entendre el passat. 

La resta d’obres finalistes van ser: Records embolicats amb llaç Lila, de Montserrat Mas Ollé; El noi de la Pera, de Núria Valentí i Arbós; i Versió Personal, de Josep Clavera Barbany.