La sala d’exposicions de Can Rajoler va acollir ahir, 30 de novembre, la presentació del llibre El riu Tenes i el seu paisatge. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, la regidora de Medi Ambient, Gemma Garcia, el director de l’Escola de la Natura de Parets i de regidors i regidores del consistori. La presentació va anar a càrrec de Pere Gendra, coordinador del llibre, i en Jesús Cano, un dels autors de l’obra.

L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, va apuntar que “trobem molt interessant la publicació d’aquest llibre que recrea principalment a través de fotografies el paisatge del riu Tenes recalcant així la importància d’aquest espai natural. A Parets del Vallès hem tirat endavant un projecte de restauració de la llera del riu Tenes per tal de preservar i protegir el patrimoni que tenim”. 

La regidora de Medi Ambient, Gemma Garcia, va destacar que “estem molt contents per la publicació del llibre El riu Tenes i el seu paisatge per difondre l’espai natural privilegiat i ple de biodiversitat que tenim. Aprofitem per recordar que, com a veïns i veïnes, l’hem de cuidar i respectar aquest espai també per les generacions futures”.

El llibre està dividit en tres parts on la primera és una explicació general del riu des dels punts de vista de la geografia, la vegetació, la fauna i el patrimoni. La part central i la més extensa consta d’un passeig fotogràfic des dels inicis del naixement fins a la seva desembocadura al Besòs. I, en últim lloc, la tercera part, és una breu descripció del camí fluvial. Durant l’acte, a Can Rajoler, els assistents van poder adquirir exemplars de l’obra.