Aquest dissabte, 18 de novembre, s’ha fet l’acte d’inauguració de la nova biblioteca «Escoles velles» d’Aiguafreda.

L’acte que ha estat encapçalat per l’alcalde del municipi, Miquel Parella, i ha comptat també amb l’assistència de la Presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra i la diputada adjunta de Cultura de la Diputació de Barcelona, Aida Llauradó.

La reforma i ampliació de l’edifici de les antigues escoles d’Aiguafreda s’ha efectuat per a traslladar-hi l’antiga Biblioteca Lluís Millet i Pagès, que a partir d’ara també canvia el nom per el de les Escoles Velles, Biblioteca d’Aiguafreda.

Els dos braços de l’edifici (en el seu moment escola de nens i de nenes respectivament) es converteixen en àrea d’adults i àrea infantil, amb el vestíbul d’acollida al mig. De les obres executades, cal destacar l’ampliació realitzada als dos testers de l’edifici existent convertint uns espais porxats exteriors en unes sales interiors on s’ubica un espai per a petits lectors a un extrem, i una sala de lectura informal a l’altre. També cal destacar la creació d’una sala polivalent a la planta primera on hi havia el pis del mestre i a la que s’accedeix actualment mitjançant un ascensor.

El trasllat de la biblioteca permetrà actualitzar la imatge de la biblioteca donant pas a una nova organització del fons, la separació dels espais d’adults i infants i a la creació de nous espais que permeten ampliar l’oferta de serveis de la biblioteca, fins ara considerada la més petita de la xarxa. El pati de l’escola també es converteix en un espai públic molt adient per a la realització d’activitats a l’exterior. La biblioteca compta amb un fons documental de 8.600 volums 21 revistes i 5 diaris.