L’Ajuntament de Parets del Vallès ha celebrat avui, 10 de novembre, la constitució del Consell d’Infants i del Consell de Joves per al curs 2023-2024 a la Sala d’Exposicions de Can Rajoler. L’acte ha estat encapçalat per l’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, la vicealcaldessa i regidora d’Educació, Casandra Garcia, i el regidor de Joventut, Dídac Cayuela, que han donat la benvinguda als representants escollits dels dos consells i han entregat els carnets de conseller i consellera a cada un dels membres dels òrgans consultius i de participació. 

L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, ha destacat que «ha anat molt bé, tant els infants com els joves que formen part dels dos Consells estan amb moltes ganes i il·lusió per tirar-ho endavant. A més, per primera vegada, no s’han fet dos encàrrecs separats sinó un encàrrec únic que és la salut emocional dels infants i els joves de Parets. Esperem que ho tirin endavant, que es tracta d’una experiència única que aborda el treball conjunt amb la resta d’escolars dels centres i, enguany, també amb la col·laboració entre els dos Consells».

La vicealcaldessa i regidora d’Educació, Casandra Garcia, ha apuntat que «hem celebrat la constitució del Consell d’Infants i de Joves que són òrgans de participació que tenim creats per recollir les propostes, les idees i les inquietuds del nostre municipi. Aquest any la temàtica ha estat el benestar emocional, i de tot el que té a veure amb la salut mental, sabem que és un tema que preocupa, per les estadístiques. El nostre objectiu és recollir totes les propostes, especificar-les per dur-les a terme i tenir un Parets més feliç i millor en l’àmbit de la salut emocional».

El regidor de Joventut, Dídac Cayuela, ha explicat que «hem reunit els dos Consells, el d’Infants i el de Joves, per fer-los l’encàrrec de l’Ajuntament, d’enguany, que hem decidit en relació amb el treball transversal que estem duent a terme durant legislatura, així com amb la creació de la nova regidora de Benestar Emocional. En aquest sentit, demanem als joves que realitzin una enquesta de benestar emocional i un fòrum, i als infants que preparin una enquesta i unes càpsules que formatives».

Per altra banda, la constitució dels Consells també ha servit perquè l’Ajuntament transmetés l’encàrrec de treball per aquest nou curs. En aquest sentit, els nens i nenes del Consell d’Infants i de Joves treballaran enguany en el mateix tema que porta per títol Estem bé, a Parets! La ciutat i la salut emocional dels nois i noies. L’encàrrec del Consell d’Infants és l’elaboració d’una enquesta de salut i benestar entre iguals i d’unes càpsules formatives, i el del Consell de Joves és l’elaboració d’una enquesta de salut benestar entre iguals i d’un fòrum de joves. A més, s’emmarca en l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 3, «Salut i Benestar: Garantir una vida sana i promoure el benestar per a totes les persones a totes les edats», tenint en compte que la mateixa OMS reconeix la importància de la salut emocional en el benestar general de les persones.