La Diputació de Barcelona ha ret homenatge aquest dimarts a 57 dones empresàries (pageses, ramaderes, elaboradores…) de la Xarxa de Productes de la Terra pel seu talent, esforç i compromís en la conservació del patrimoni agroalimentari local, donat que totes treballen amb algun dels 55 productes singulars de la província. Entre elles n’hi ha nou de les comarques del Vallès.

Es tracta de varietats que tenen unes característiques pròpies i excepcionals sovint arrelats a una comarca o territori molt concret, com ara els tomàquets del Bages, el cigronet de l’Anoia, l’ànec mut del Penedès, la col brotonera del Vallès o el pèsol de Llavaneres, entre d’altres.

La diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, ha lliurat aquest dimarts les distincions en el marc del Gastronomic Forum Barcelona, on aquests dies participen diverses empreses de la Xarxa de Productes Terra.

La Xarxa de Productes de la Terra, impulsada per la Diputació de Barcelona, agrupa més d’un miler d’empreses productores i elaboradores de productes alimentaris de qualitat de la demarcació de Barcelona. L’objectiu principal de la Xarxa és enfortir aquest teixit empresarial, per tal que les empreses siguin més competitives i sostenibles, i els territoris més atractius i de qualitat. La Xarxa ofereix les empreses membre formació i assessorament en l’àmbit de la gestió empresarial, processos productius, comercialització i distribució i experiència turística.

De les 57 dones distingides, n’hi ha 9 de les comarques del Vallès: Al Vallès Oriental, les distingides són Jerusa Chaparro i Magda Pérez, de Can Sunyer (La Garriga); Matilde Grau, de Can Galderic (Santa Eulàlia de Ronçana); Maria Giner, de Kosturica (Canovelles); Yolanda Presseguer, de La Perla (La Garriga); Rosa Maria Pérez, de Can Viver (Bigues i Riells), i Pepi Milà, de Celler Can Roda (Santa Maria de Martorelles). Al Vallès Occidental, Elena Simó, d’Els Campaners (Ullastrell); Maria Font i Mariona Morral, de Celler Can Morral del molí (Ullastrell); Maria Dolors Llonch, de L’Olivera (Collserola); i Angela Ramón, de 5 Quarteres – La Muntada (Vall d’Horta).