Josep Blanchart rep l’homenatge emocionat de la seva esposa, fills i germà. Josep Mas

Dimarts al vespre, el públic omplia considerablement les grades del palau d’esports de Granollers, per assistir a dos actes esportius de primer ordre. El segon seria el partit que enfrontaria l’acabalat Barça i el BM Granollers. Però abans s’havia convocat l’afecció per retre merescut homenatge al qui durant cinquanta anys ha estat relacionat d’alguna manera amb el club, Josep Blanchart Santacreu, quin darrer càrrec ha estat el de gerent, durant 38 anys, des d’aquell 1 d’octubre de 1985, en què va ser nomenat pel càrrec pel llavors president Jaume Rodríguez Bertiz.

Passaven pocs minuts d’un quart de nou del vespre, quan els llums del palau s’apagaven i en el marcador central apareixien diverses fotografies que repassaven alguns moments significatius del Blanchat esportista. Mentre, a la pista, les jugadores veteranes del club, feien un passadís per donar entrada Pep Blanchart, qui les va entrenar durant un temps, amb les que va aconseguir no fa massa temps un campionat europeu.

El primer en donar-li la seva felicitació va ser el president de la Federació Espanyola d’handbol, Francisco Blázquez, que li va regalar una samarreta vermella de la selecció espanyola amb el seu nom i la inscripció «Més de 40 anys treballant per l’handbol». Seguidament, l’exjugador del FC Barcelona Xavier O’Callaghan Ferrer, el va obsequiar amb una fotografia en la qual apareix treballant en el seu despatx del palau.

L’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell i el regidor d’esports, Alvaro Ferrer, li feien entrega d’un ram, en el que predominaven els colors blanc i blau, colors del BM Granollers. Joan Soler membre de la junta directiva del Club de Futbol Barcelona, l’etern rival, també li fa entrega d’una placa.

Un altre moment de l’homenatge va reunir al mig de la pista els dos capitans dels equips sènior masculí i femení, Antonio García, del Fraikin i Martina Capdevila, del KH7, acompanyats pel president del club, Alfred Serra, elegit l’any passat i Víctor Vilà Robledo, actual director general i substitut de Pep Blanchart, rebent un nou obsequi.

No podia ser d’altra manera, la darrera felicitació de la nit li va donar la seva família, la seva esposa, Montse, els seus dos fills Pep i Pol i el seu germà. Primer en forma d’una gran abraçada i després amb l’entrega de la samarreta amb el seu nom a l’esquena amb el número 14.

Per acabar, Josep Blanchart, no massa entusiasta d’agafar el micro si no és ben bé per feina, emocionat, va dirigir unes breus paraules als assistents especialment per donar les gràcies a tothom, socis, jugadors, tècnics, fundació, ajuntament i moltes més persones que han estat lligades amb ell i la seva feina, per acabar amb un «Sabeu que per sobre de tot està el club. Som un club molt gran i entre tots hem de continuar fent-lo el més gran possible. Visca el Balonmano Granollers». El que va venir després, el partit amb el poderós Barça ja no va ser tan alegre, malgrat jugar bé tots dos equips, amb el resultat final de 23 a 40. El partit corresponia a la desena jornada de la Lliga Plenitude Asobal que s’ha hagut d’avançar perquè del 7 al 12 de novembre els blaugranes disputaran el Mundial de clubs, la Super Globe, a l’Aràbia Saudita.

Amb els capitans dels dos equips sèniors, masculí i femení, el president i director del club. Josep Mas

Una llarga trajectòria des de l’escola

Josep Blanchart, va néixer a Granollers el 10 de juny de 1959, fill d’Antoni Blanchat Lassús i Maria Santacreu Pratllussà, un matrimoni que durant molts anys van regentar el negoci de gorres i llanes al carrer de Santa Esperança 5, botiga existent des del 1904 i que va tancar el 1998. En Pep, com se’l coneix des de petit va tenir els seus inicis en l’esport del handbol a l’Escola Pia, on estudiava, quan li feia d’entrenador Amadeu Barbany, una altra figura, pioner d’aquest esport. Després, quan tenia tretze anys, com ens explicava ell mateix, va començar com a jugador a l’equip infantil del BM Granollers, passant successivament per les categories de cadet, juvenil i del segon equip. Més tard va fer d’entrenador i coordinador i l’1 d’octubre del 1985, el president Jaume Rodríguez el va anomenar gerent del club, càrrec que ha ocupat durant 38 anys, essent rellevat per Víctor Vilà.

Entre altres fites esportives i socials que han contribuït al desenvolupament i creixement del club, Pep Blanchart ha estat el creador de tres esdeveniments que ja formen part de l’ànima del BMG: el Trofeu Ciutat de Granollers, durant 32 edicions; el Torneig Coaliment, amb 26 edicions i la Granollers Cup de cada començament d’estiu i que ja es porten celebrades 23 edicions.

Josep MAS