La seu del Cateb (Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona) del Vallès Oriental i ubicada a Granollers presenta la mostra fotogràfica i audiovisual «Els Ibers al Montseny i als seus voltants». L’exposició mostra l’obra dels artistes Enric Planas, Ricard Mateo i imatges aèries dels espais del Montseny dutes a terme per Sandra Mateo.

El Montseny fou terra de frontera entre les tribus iberes dels Laietans i dels Ausetans. La mostra difon els vestigis ibers establerts al massís de Montseny i els seus voltants a través de fotografies de gran qualitat. L’objectiu és fer una primera aproximació al món iber a manera de presentació i mostrar el ric patrimoni arqueològic iber del territori.

L’exposició fotogràfica es presenta amb 8 lones de gran format on es mostren imatges dels diferents elements i jaciments així com algunes imatges dels elements trobats en cada assentament. L’exposició també ofereix un audiovisual que explica a nivell introductori la civilització ibera. L’exposició es duu a terme amb la col·laboració del centre d’informació La Mongia de Sant Pere de Vilamajor.

El delegat de la seu del Cateb al Valles Oriental, Josep Lluís Sala Sanguino, presenta l’exposició com una manera de fer arribar la tasca de l’arquitectura tècnica al gran públic: «Les exposicions que mostren les feines de rehabilitació d’espais antics son una manera excel·lent de posar en valor el paper dels i les arquitectes tècnics, la figura dels quals és imprescindible per dur a terme, amb rigor i coneixement, rehabilitacions de tot tipus. Des d’edificis prehistòrics a construccions actuals».