Moment en que representants d’Oncovallès feien la seva ofrena al monument de l’Onze de Setembre. Josep Mas

Granollers ha celebrat un any més la festa de l’Onze de Setembre, Diada Nacional de Catalunya, amb diferents actes entre aquest diumenge i dilluns. Els actes anunciats per diumenge començaven a quarts de nou del vespre a la plaça de la Porxada, amb l’actuació de l’Esbart Dansaire. Mitja hora més tard, la mateixa plaça acollia el sopar popular amb pa amb tomàquet, destinant-se els beneficis al Xiprer. La festa s’acabava amb el tradicional ball amenitzat pel grup Factoria Vall del Carbonell. Tot organitzat pels Amics de l’11.

El dilluns començava a la plaça de l’Onze de Setembre, al peu del monument, amb la lectura d’una nota de solidaritat de la ciutat de Granollers amb els damnificats per terratrèmol del Marroc i a continuació el band escrit per l’alcaldessa per a l’ocasió. Seguidament el grup de cantaires Sound 8 ha interpretat Txoria Txori, de Mikel Laboe.
L’ofrena floral ha estat encapçalada per l’Ajuntament de Granollers i el Consell Comarcal del V.O, precedint als representants de les diferents formacions polítiques i sindicals, Partit dels Socialistes de Catalunya, Joventut Socialista de Granollers, Esquerra Republicana de Catalunya, Jovent Republicà, Junts per Granollers, Granollers Primàries. Partit Popular, Granollers En Comú Podem, PDeCAT, Tria Granollers, Demòcrates de Catalunya, Comissions Obreres i Unió General de Treballadors del Vallès Oriental, Unió Sindical Obrera de Catalunya. Han seguit la seva participació diferents representants dels clubs esportius, entitats culturals, socials i col·lectius professionals, l’Agrupació Sardanista de Granollers, els Amics dels Pastorets, Asociación Guineana de Conakry y originarios de Granollers, Associació Casal Granollers Centre, Associació Castellera Xics de Granollers, Associació Cultural Amics de la Ciutat de Granollers, Associació de Persones Sordes de Granollers i del Vallès Oriental, Aula d’Extensió Universitària per la Gent Gran del Vallès Oriental -AGEVO, Cambra de Comerç de Barcelona. Delegació del Vallès Oriental, Casino de Granollers – Club de Ritme, Club Atlètic del Vallès, Club Balonmano Granollers, Club Bàsquet Granollers, Club de Futbol Americà – Granollers Fènix, Club de Futbol Ponent, Club Natació Granollers, Club Tenis Taula Granollers, Delegació del Vallès Oriental del Col·legi d’Arquitectura Tècnica de Barcelona, Esport Club Granollers, Federació d’Associacions de Veïns de Granollers, Fundació Vallès Oriental, Grup de Teatre Quatre per Quatre, Il-lustre Col·legi d’Advocats de Granollers – Vallès Oriental, Inter Vallès Club, Mensajeros para la democràcia y para la defensa de los derechos humanos, Òmnium Cultural Vallès Oriental, Oncovallès, Fundació d’Ajuda Oncològica, Rotary Club Granollers Barcelona i la Societat Coral Amics de la Unió.

Un cop acabada l’ofrena, de nou el grup coral Sound 8 ha interpretat el Cant de Lluita, de Roba Estesa, convidant-se finalment als assistents a cantar Els Segadors, per acabar l’acte del matí festiu.

Josep MAS

El monument de la plaça Onze de Setembre amb la totalitat de les ofrenes florals. Josep Mas