Moment de passar la darrera rajola dels Blaus que van perdre per poca difarència. Josep Mas

Gairebé les tres paelles que es van fer servir per cuinar-la van quedar pràcticament netes després de servir-lo als comensals que feia estona que l’esperaven. Un dels actes més populars de la festa és l’arrossada de divendres al migdia. Aquest any, per segona vegada durant la Festa Major, set cuiners associats al Gremi d’Hostaleria de la Comarca, ajudats per jugadors del Club Bàsquet Granollers, van ser els responsables de preparar les més de tres mil racions d’arròs que pel voltant de les dues de la tarda es van servir als comensals, alguns dels quals havien estat guardant taula sota l’ombra dels arbres del parc Torras Villà des de primera hora del matí. Per passar l’estona, alguns tenien muntats uns bons jocs de taula, mentre d’altres la feien petar.
La seva preparació en tres grans paelles, es van fer servir tres-cents quilos d’arròs del delta de l’Ebre, cent quilos de ceba, cent cinquanta de pebrot, tres-cents vint de sípia i calamar, dos-cents de gambes, set-cents litres de fumet de peix i una altra desena dels ingredients necessaris per a la bona cocció.

La preparació de l’arrossada és tot un espectacle al parc des de bon matí. Josep MasEmpat provisional a les proves puntuables

Els campionats puntuables, que van començar dimecres a la tarda amb el Correvent, primer l’infantil i més tard el d’adults que es va fer al llarg del carrer Clavé i que en ambdues proves van guanyar els de la colla blava. En acabar el dissabte les dues colles estaven empatades. A més del Correvent, la colla blava va ser superior a la blanca en el campionat de dòmino, de divendres, a la plaça de la Corona i les dues estirades de corda del mateix divendres a la tarda. Per la seva part la colla blanca va ser superior en Futbolí i Escacs, el llançament de rajoles al parc de dissabte i les dues passades de rajoles, infantil i d’adults, encara que per ben poca diferència, 144 a 141, a la infantil i 299 a 295 en la dels més grans. Per aquest diumenge a la tarda queda la prova considerada com «estrella», el concurs de rajolers que si no hi ha cap canvi de darrera hora enfrontarà als dos contrincants, Galí per part dels Blancs i Locubiche per la colla blava, que torna a la competició després de la seva absència l’any passat per estar lesionat i que va haver de ser substituït per Alex Gontan. L’empat s’ha de desfer en aquesta prova, malgrat que el veredicte final està en mans del jurat que decidirà qui ha estat la colla guanyadora d’aquest any. Sense cap ànim de voler-ne saber més que ningú, ens atreviríem a pronosticar que també fora possible un empat, per celebrar aquests primers quaranta anys, tal com es va fer amb el pregó, unint-se les dues colles. A mitjanit, com diu la Guimbada, ho diran al balcó.

Josep MAS

Matinal de dòmino, escacs, ping-pong i futbolí a la plaça de la Corona. Josep Mas