Francesc Pallàs a la seva habitació, amb els dos geganters i el ram que li van regalar.

Divendres al matí, mentre es preparava l’arrossada al parc Torras Villà, el mantenidor de la festa, Pep Callau, llegia un missatge que havia enviat en Francesc Pallàs, des de la seva habitació a l’Hospital General, on es troba convalescent de la seva recent intervenció.
A la vegada en Francesc ens enviava el mateix missatge i unes fotografies de la visita que li van fer el sots president de la colla de Geganters de Granollers, Arnau Torrillas i la secretària, Alba Sánchez. En la seva visita li van regalar el ram que portava la geganta Plàcida (de color blau) dijous durant el ball de Giravoltes i que el dia abans li havia estat posat a la placeta de Sant Francesc. Un detall que va rebre amb molta emoció.

El missatge que va enviar en Pallàs i que en Pep Callau va llegir, intentant imitar la seva veu i manera d’expressar-se, diu textualment:
«Bona Festa Major a la ciutat de Granollers! Ens està arribant el flaire de l’arrossada popular de la Festa Major de Blancs i Blaus a la meva habitació de l’hospital, que la tinc tota decorada de color blau! Enguany no puc ser amb la meva colla Blaus i Blancs a la Festa Major de Granollers.
Des de la 501 de l’hospital de Granollers, una abraçada a tots els cuiners i al gremi d’hostaleria de Granollers, als que col·laboraran servint safates i plats a la gent que espera a les cues, també a Fruits Segarra, que porten melons i síndries perquè tothom pugui gaudir d’unes grans postres. I com no, agraïment a la Mútua del Carme, i a tots els patrocinadors que fan possible la
Gran Arrossada de Festa Major. També una abraçada al que fa el relat de Festa Major!
Des d’aquest petit escrit demano a tota la gent de la ciutat que demà dissabte tothom vagi al Palau Olimpic a animar el Fraikin. Demà se la juga davant el Constança de Romania, per classificar-se per a la fase de grups!
I, sapigueu que, fins al 16 de setembre podeu visitar l’exposició Personatges de Festa Major a la Sala Espai Tranquil de Can Barbany.
Visca els Blancs, visca els Blaus, visca Granollers i visca Catalunya.
I visca la mare que em va parir!»
Des de la nostra revista li desitgem un ràpid restabliment. Els carrers de Granollers el troben a faltar.

Josep MAS