Dibuix de Francesc Pallàs dedicat al desaparegut Eduard Olivés. Josep Mas

Divendres passat, el popular Francesc Pallàs inaugurava a l’espai tranquil de Can Barbany, a la carretera, la seva onzena exposició de dibuixos de Festa Major. L’exposició estarà oberta fins al dia 16 del mes que ve, malgrat que l’autor i amic Francesc no podrà rebre als convidats aquests primers dies, ja que el mateix cap de setmana de la inauguració va haver de ser ingressat a l’Hospital General, a causa de una malaltia de la que ja estava en tractament. Diumenge el vàrem trobar a faltar com abanderat al davant de la colla de fòssils blaus, els escocesos seguidors d’en Mac Hagum. Pallàs és un d’aquells granollerins que també va veure com naixia, ara fa quaranta anys, la Festa Major de Blancs i Blaus. Des d’aquesta revista desitgen veure’l ben aviat de nou pel carrer com sempre.
La mostra que presenta enguany omple l’espai de l’exposició i, com és habitual molts dels personatges que ha realitzat tenen per motiu clubs i directius i esportistes de la ciutat. Destaquen el Club Balonmano Granollers, amb personatges com Pep Vilar i Eduard Barbany i molts jugadors i també directius de l’Esport Club Granollers que aquest any ha complert 110 anys d’existència.
No hi poden faltar els elements de la Festa Major. Hi trobem dibuixats el Drac, el Colom, la Guita dels Blaus, els Diables, el Sant Blau, els Capgrossos, en Farras, els quatre gegants, Cosme i Damiana, Esteve i Plàcida, la Guspira i el concurs de Peix Blau del que també és un bon seguidor.
I hem deixat per l’últim, encara que potser hauria d’anar el primer, l’homenatge que ha volgut retre a un altre emblemàtic personatge, l’Eduard Olivés Puig, que va morir sobtadament el dia que just feia 58 anys, la vigília de Nadal de l’any passat. L’Eduard s’havia fet molt popular especialment per la seva afecció, la fotografia i assistència a tots els actes culturals i d’interès local que podia, amb imatges que després compartia a les xarxes socials.
L’exposició es pot visitar tots els dies laborables de 10 a dos quarts de dues, al matí i de 5 a dos quarts de nou, a la tarda.

Josep MAS