Fotografia d’una de les portes de les casetes on guarden les eines esbotzades recentment

Els horts urbans són espais verds que es converteixen en un lloc d’esbarjo per als veïns i veïnes de les ciutats. A Granollers, aquests horts municipals familiars són un lloc on les persones poden plantar les seves pròpies hortalisses, verdures i flors.

Malgrat això, els horts no estan exempts de problemes. El vandalisme i els robatoris són problemes comuns en aquests espais, ja que no hi ha suficient seguretat. A més, amb la falta de tanques, els horts són vulnerables als robatoris d’adults,  i els joves solen anar-hi per jugar i destrossar els cultius. També hi ha problemes de seguretat, ja que hi ha persones que no respecten les plantacions, es pateixen robatoris d’eines i maquinària

Per resoldre aquests problemes, els i les propietaries de les concessions de Granollers exigeixen més vigilància per part de les autoritats locals en els horts municipals. També seria una bona idea instal·lar tanques al voltant de les parcel·les per prevenir robatoris. També és important que hi hagi un sistema de gestió que asseguri que els horts estan sota control adequat per garantir la seva seguretat. En resum, els horts municipals són un gran recurs per a la comunitat, però són necessàries mesures de seguretat per evitar el vandalisme i protegir les plantacions dels veïns.

A qui correspongui

Concessió parcel.la 110