Sónia Gutíerrez encapçala la candidatura de Tria Granollers

Tria Granollers, la candidatura que encapçala Sònia Gutiérrez, ha reclamat en un comunicat els drets electorals que li corresponen a les eleccions municipals de maig al PDeCAT i que per tant els perdi Junts per Catalunya que actualment té 4 regidors al consistori i que està lisderat per Àlex Sastre.

Tria Granollers recorda que a les eleccions municipals celebrades el 26 de maig de 2019, el Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) va concórrer a les eleccions municipals a Granollers integrat, com partit principal, dins d’una coalició electoral anomenada JUNTS (formada per junts per Catalunya i PDECAT).

«El PDeCAT dins d’aquesta coalició electoral va ser el partit que va impulsar, aprovar i presentar una candidatura municipal amb la denominació específica JUNTS PER GRANOLLERS que va obtenir el 12’96% dels vots i 4 regidors», expliquen.

«La candidatura com a cap de llista del Sr. Àlex Sastre, militant del PDeCAT, va ser aprovada en unes eleccions primàries, convocades pel PDeCAT a Granollers», recorden des de formació.

Tria Granollers aclareix que, el partit Junts per Catalunya no va presentar cap candidat a Granollers i en conseqüència, «al no haver obtingut cap electe, no se li poden atribuir, en cap cas, els resultats de les eleccions municipals de 2019, encara que, ara, integrants del Grup Municipal de Junts per Granollers abandonessin el grup municipal de l Ajuntament, per anar a formar part d un altre partit és a dir ara han formen part de Junts per Catalunya, res a veure amb Junts per Granollers amb el qual es va presentar el PDECAT».

Segons Tria Granollers «d’acord amb aquesta informació i tenint en compte la reiterada doctrina de la Junta Electoral Central que assenyala que, “als efectes de l’assignació dels
drets electorals a una formació política, no es tindran en compte els canvis d’adscripció política dels electes produïts durant la legislatura” (Acord JEC 16 setembre 2021) és el PDeCAT, que tornarà a concórrer a les eleccions municipals de 28 de maig de 2023 encapçalant la candidatura municipal TRIA GRANOLLERS amb la coalició electoral ARA PACTE LOCAL, a qui, a tots els efectes, se li han d’assignar el percentatge de vots que va obtenir la coalició JUNTS a Granollers a les eleccions municipals de maig de 2019″.