Els socialistes de Cardedeu han organitzat un acte a la sala de les columnes de l’Ajuntament de Cardedeu sobre diversitat i accessibilitat que ha comptat amb diferents punts de vista. Hi ha participat la regidora de Diversitat Funcional a Castellar del Vallès, Anna Margalef, la regidora de Benestar Social de Canovelles, Yolanda Sánchez i la Isabel, veïna de Cardedeu i mare de l’Aina.

Totes tres han explicat la seva experiència en un col·loqui moderat per Noelia Cortés, fundadora de l’associació Amics d’en Biel i membre de l’agrupació del PSC de Cardedeu.

Margalef ha explicat la necessitat de crear una regidoria de Diversitat Funcional. A Castellar del Vallès, l’han posat en marxa aquesta legislatura i la intenció dels socialistes de Cardedeu és poder-ho fer també al municipi perquè “d’aquesta manera, es dona resposta a les necessitats del col·lectiu, oferint un assessorament directe”, i és que el col·lectiu avui en dia, està oblidat a Cardedeu ha assegurat Noelia Cortés que considera que cal donar-los visibilitat i ajudar-los així, en el que necessitin.

“L’exemple de Castellar del Vallès demostra que es pot fer molt bona feina i que s’avança en els drets del col·lectiu” ha dit Cortés. Per altra banda, la regidora de Benestar Social, Yolanda Sánchez, ha ofert una visió més àmplia, en el sentit que en el tema de l’accessibilitat, també hem de tenir en compte a la gent gran, “són ells els que també tenen problemes de mobilitat i, per tant, hem de treballar perquè es puguin moure amb facilitat pel municipi, sense barreres arquitectòniques”. “És important també tenir-los en compte perquè tenen unes necessitats especials” ha recalcat Sánchez. Els assistents també han pogut conèixer un cas personal, el de la Isabel, mare d’una filla amb diversitat funcional, l’Aina. Amb ella, tots i totes han pogut veure de primera mà les dificultats en les quals es troba en el seu dia a dia.