Guardonats i finalistes, amb representants dels clubs i autoritats assistents a l’entrega de premis. Josep Mas

Aquest dimarts al vespre la sala Francesc Tarafa acollia la festa de l’Esport, amb el reconeixement de l’Ajuntament als millors esportistes locals de l’any passat, 2022. L’acte va estar presidit per l’alcaldessa, Alba Barnusell i Alvaro Ferrer, primer tinent d’alcalde i regidor d’Esports, a qui acompanyaven Josep March, en representació de la Secretaria General de l’Esport, a Barcelona.
L’acte va començar amb el reconeixement i l’entrega de mencions especials a la Societat Ocellaire Antigua, pel seu 150 aniversari; l’Esport Club, fundat l’any 1913, en el seu 110 aniversari i al 25è de l’Associació Esportiva Carles Vallbona. Tanmateix, es va guardonar David Malagón i Santi Ribot, del Club Triatló Granollers per haver aconseguit les medalles d’or i bronze, respectivament en el Mundial de Duatló de muntanya. Santi Ribot destacava del seu company que havia fet una temporada immillorable i mai millor dit, ja que al mateix any havia estat campió de Catalunya, Espanya, Europa i el Món.

Els premis destinats a les millors promeses van recaure, en la categoria femenina en ValeriaParra Telegina, de la secció de natació artística del Club Natació, havent guanyat la medalla d’or al campionat europeu junior, quedant finalistes IngridValcárcelRodríguez del Club Atlètic i SofíaTéllez Lucero, del Club Esgrima. En la categoria masculina el premi va ser per Jofre Comella Ruíz, de l’Associació Granollers Esportiva, secció de bàdminton, en haver guanyat l’estatal sub.17 i sub-19, individual i dobles, amb Bruno Delmàs Tortella, del Club Natació i Pau López Marco, del Club BM Granollers.
Ja en les categories de Sèniors els guardonats amb el premi com a millor esportista del 2022 van ser Carles Homs Lorenzo, del Club Bàsquet i NicoleWiggins del BM Granollers. Havien quedat també finalistes Antonio Garcia del BM Granollers i Edgar Pérez López del Club Handbol Platja i Mireia Hernández Luna, del CNG i Montse Cuevas Castillo, del Club Triatló.

Mentre es recordava i convidava a assistir als propers jocs Special Olímpics, que es celebraran a Granollers, des del dia 30 d’aquest mes de març, fins al 2 d’abril, es reconeixia la labor que duen a terme cinc entitats esportives granollerines envers l’esport adaptat a esportistes amb necessitats especials. Es guardonà al Club Bàsquet, Club Rugbi Spartans, el Centre Montserrat Montero, Club Balonmano Granollers i l’equip d’hoquei Dracs.
En aquesta ocasió, el premi a l’Esportivitat Joan Creus va recaure a l’Associació Esportiva La Mitja, pel seu compromís amb diverses accions solidàries d’ajuda a col·lectius amb necessitats especials. Va rebre el guardó Toni Cornellas, de mans de Joan Creus.
Totes les autoritats assistents a l’acte van destacar la forta implicació que tenen les més de seixanta entitats esportives de la ciutat, en les que aproximadament un total de cinc mil esportives practiquen esport federal, envers ls potenciació de la seva pràctica tant en el vessant masculina com femenina i sobretot amb la sensibilització generalitzada per atendre tothom que desitgi practicar esport malgrat tenir alguna incapacitat que li limiti. Tothom està fent grans esforços.

Josep MAS