Som pares d’un nen d’11 anys i ja fa tres ens vam aventurar a pujar al tren del futbol sala de Palau-solità i Plegamans, ell feia molt temps que ens ho demanava i allà on hi havia una mica d’espai i una pilota te’l trobaves fent  xuts durant hores.

Érem els nous del tren, els del poble, els que pugen amb les maletes sota el braç i les agafen fort perquè ningú les hi toqui. Observàvem, veiem coses, però mai les dèiem, per por a que vingués el revisor i ens fes baixar del tren. Però no per això deixaven de passar coses.

Observàvem que hi havia uns vagons on hi posava “Primera classe”, però no eren els que nosaltres fèiem servir, nosaltres sempre pujàvem en un que hi deia, amb lletres mig caigudes , un Tercera Classe.

Quan ja feia un any que viatjàvem en aquell tortuós tren d’entrenaments setmanals, partits en hores tempestuoses els dissabtes i diumenges, … vam començar a fer preguntes al revisor, preguntàvem la raó de l’existència dels vagons amb nomenclatures diferents, la possibilitat que ens adesentessin el nostre vagó, la possibilitat de repartir els nens del tercer vagó en els altres dos per tal que no hi hagués tanta diferència… Però el revisor mai contestava, i quan ho feia era com si ens multés per haver gosat a parlar.

Així vam continuar durant un altre any més, i actualment ens trobem en la mateixa situació, estem pujats en un tren, on hi ha varis vagons, uns de primera,  uns de tercera i uns que, per desgràcia, que ja no tenen ni nom.

I segur que ara mateix us preguntareu que perquè no busquem un altre club amb una major condició humana i que tinguin més en compte al nostre fill, doncs la nostra resposta és senzilla volem el club del poble, perquè és on vivim i és on volem que el nostre fill faci amics. I perquè estem convençuts que el nostre fill no és el que té el problema, ni és un nen de tercera, sinó que potser és el club, el revisor qui ha de canviar o potser fins i tot l’empresa que gestiona el tren.

En el món que vivim no hi poden haver nens i nenes de 10 i 11 anys que siguin de primera o de tercera classe.

Pares d’un nen que mai serà de tercera.