Alguns dels dibuixos de l’exposició en els que commemora diversos aniversaris. Josep Mas

Encara que històricament la Festa Major de Granollers comença el darrer dijous d’agost, enguany el d’aquesta setmana, la ciutat fa ja dies que viu la gresca i disbauxa, amb els carrers plens de jovent i no tan jovent, seguint els actes de les colles de Blancs i Blaus. Un d’aquests Blaus, ja fossilitzat (entenguis bé, un veterà del grup dels Fòssils blaus) és en Francesc Pallàs. Per onzena vegada ens presenta a l’Espai tranquil de Can Barbany la seva exposició de dibuixos de personatges de Festa Major, en la que ret un homenatge a algunes de les persones que per desgràcia ens han deixat recentment com el rapsoda Josep Bover, els empresaris Josep Icart i Antoni Porta, l’ex president del Club de Bàsquet, Antoni Novoa; els activistes culturals Vicenç Sáez i Joan Illa (JIM), a qui dibuixa acompanyat de Salvador Dalí, artista que gràcies a ell va visitar Granollers.

De banda el record d’aquests granollerins, Pallàs ha dedicat l’exposiciò a tota una sèrie d’aniversaris, 195 anys del Forn el Racó, 145 de la Societat Coral Amics de la Unió, el 90 del Club Bàsquet Granollers i també de l’Esbart Dansaire, 70 anys de la Mútua Ntra. Sra. del Carme, 45 anys de la Penya barcelonista, els 30 anys de la celebració de l’olimpíada Barcelona’92, en quin dibuix hi apareix el veterà Alejandro Viaña i el rajoler Josep Biscarri, portant la torxa d’arribada a la ciutat;  i les noces d’argent del Xiprer i del grup dels McHagum de la colla blava, entre d’altres. També s’avança a dos centenaris que correspondrà celebrar l’any vinent, el de l’Hospital General i de la federació Catalana de Bàsquet.

La mostra, que es va inaugurar amb la presència de l’alcaldesa Alba Barnusell i la regidora de Cultura, Maria Villegas, restarà oberta fins al proper 10 de setembre en hores d’apertura de la botiga de Barbany, del carrer Anselm Clavé.

Josep MAS