Els actes del 90è aniversari del Club Bàsquet Granollers van començar aquest diumenge amb un homenatge merescut a l’exjugador Joan Creus, penjant la seva samarreta al pavelló del carrer Girona. Creus va jugar amb el Granollers durant 14 anys, des de 1977 fins al 1993 i mai ha perdut la relació amb el club. El jugador expressava el seu agraïment i a la vegada destacava la feina que han estat fent els membres de l’actual junta i d’altres juntes anteriors. Aquest diumenge dia 8 de maig més de 1.800 persones van anar al pavelló. Entre ells l’alcaldesa de la ciutat, Alba Barnusell.
Joan Creus, conegut també com a Chichi Creus va començar en l’equip de la seva població natal, el Ripollet, a la Segona Divisió. Després de jugar en d’altres equips va fitxar el 1977 pel Granollers, quan presidia el club Antonio Novoa. El preu de la fitxa va ser de mig milió de pessetes, una xifra força elevada en aquella època.

90 anys canviant d’escenari

La pràctica de l’esport del bàsquet començava a Granollers l’any 1932 de la mà de l’atleta barceloní Francesc Lorenzo, que estava vinculat a la nostra ciutat i s’entrenava, els caps de setmana al camp de futbol del carrer de Girona. Alguns atletes que el veien es van sentit atrets pel nou espot i s’hi van afegir. Va ser quan es van formar els primers equips, el del Granollers Esport Club, format per; el de la federació de joves cristians de Catalunya (fejocistes), que s’anomenaven de Sant Esteve; els de l’Agrupació Excursionista i l’equip femení, també vinculat a l’esport club. Casualment, va ser aquest darrer equip el qui va disputar el primer partit, el 6 de març de 1932, amb la UD Sants, perdent pel resultat de 6 a 14.

Després de la Guerra Civil els equips van haver de canviar de nom. Així per exemple l’equip femení formava part de la Sección Femenina de Falange. L’any 1946 es va constituir el Club de Bàsquet Granollers, que va jugar a la pista rosa (pati de l’antiga Unió Liberal), fins al 1948, quan, per les reduïdes dimensions es van veure obligats a anar a jugar al pati de l’Escola Pia. Una fita important va ser l’any 1986 quan el club va disposar per primera vegada d’una seu estable, amb pavelló propi al carrer Girona, encara que en terme municipal de Les Franqueses.

A la segona meitat de la dècada dels anys 1990 el club va passar per una situació econòmica molt difícil, va haver de deixar la categoria d’honor del bàsquet nacional esperant temps millors. Va ser després, el 2002 quan el bàsquet va començar una quarta etapa, marcada de nou pel creixement del club centrada bàsicament en la formació del planter. Com deia l’alcaldessa en tancar la presentació d’aquest dilluns, el Club Bàsquet forma part de la història de la ciutat, que no s’entendria sense ell i els seus valors.