L’alcalde de Granollers; Josep Mayoral i la presidenta de la Societat Coral Amics de la Unió; Marina Garrell han signat aquest dijous la cessió temporal en règim de comodat per 10 anys de 5 estendards que formen part del patrimoni de l’entitat coral.

La cessió temporal en règim de comodat, proposada per la Societat Coral Amics de la Unió, consta d’un conjunt de 5 estendards de diferents societats corals, de les quals l’entitat és propietària. Entre les donacions trobem el primer estendard de la societat coral del 1877, un segon sense data visible i un tercer, commemoratiu del centenari de l’entitat el 1977. A més, també hi consta un estendard de la Societat Choral la Armonia, datat el 1927, i un de la Coral Violeta Catalana de Granollers, sense datació visible.

L’acceptació de la cessió en règim de comodat és d’interès per al Patronat del Museu de Granollers, ja que els estendards formen part del patrimoni d’una entitat participativa de la ciutat i que alhora n’és la més antiga. D’altra banda, el Museu de Granollers en el seu fons ja compta d’un estendard de l’Orfeó Granollerí del 1916 (Núm Reg. 5725) i un de la Lira Catalana del 1850 (Núm. Reg 5741).

Amb la signatura d’aquesta cessió, el Patronat del Museu i l’entitat adquireixen l’obligació de mantenir l’obra en condicions de seguretat i conservació que garanteixin la seva preservació. I també el compromís de posar l’obra a disposició del públic per a la seva divulgació.

L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha reconegut «la feina ben feta de l’entitat que és fidel als seus orígens i la Societat Coral Amics Unió és de les entitats claverianes que més bé ha sabut llegir el moment i reformar-se».