Tots els clubs de la ciutat van deixar els seus missatges per al Mundial. Josep Mas

Aquest divendres a la tarda la Porxada acollia l’acte inaugural de Granollers com a seu oficial del Mundial d’Handbol Femení 2021. Amb un aforament encara restringit i retransmès per la televisió i pel canal de Youtube de l’Ajuntament, començava a les set de la tarda el compte enrere en un macro cronòmetre enlairat pel linx Lola, la mascota del mundial. Aquesta era la primera de les activitats de promoció que es celebraran a la ciutat, per fer conèixer aquest Campionat del Món que per primera vegada acull Espanya i enguany comptarà amb la participació de 32 seleccions nacionals, vuit equips més de les habituals en aquest torneig. Granollers serà una de les seus juntament amb les ciutats de Castelló, Llíria i Torrevieja. El palau olímpic de Granollers acollirà, però les semifinals i la final del campionat que se celebrarà de l’1 al 19 del pròxim mes de desembre.
Després d’una primera actuació de Les Timbaleres dels Diables de Granollers, van pujar a l’escenari quatre jugadores del Club Balonmano Granollers, Martina, Carlota, Montse i Núria, representant al primer equip, a les veteranes, infantils i cadets, que es van atrevir inclús a fer un pronòstic per la final en el que s’hi veuen els equips de Noruega, França i el d’Espanya.

Logotip oficial de la seu de Granollers per al Mundial 2021

“Fem història”
Dues grans plataformes elevadores esperaven plegades darrere l’escenari l’entrada a continuació de divuit representants dels clubs de la ciutat que hi van anar penjant la seva pancarta, a la vegada que oferien el seu missatge, tots ells relacionats amb el seu club respectiu i el campionat del món. D’aquesta manera van anar pujant a l’escenari i omplint les dues torres amb els seus missatges, les representants del Club Natació, C.F. Finsobe, Club Triatló, Club de Patinatge artístic, el grup de dansa urbana Ma’Girlz, de l’escola Mizona, que va oferir un dels seus balls; el Club Rugbi, l’Esport Club Granollers, Club esportiu de futbol sala, l’Associació esportiva Badminton, el Bàsquet Granollers, Club de Voleibol, el grup de l’escola Kilómetro 13 Dance Studio, també demostrant el seu art i agilitat; Club Voleibol de l’Escola Pia, C. Fútbol Ponent, C. Atlètic del Vallès, Club Atlètic, i per tancar les participacions la representació del Club BM Granollers. Tots els missatges expressaven l’optimisme amb que Granollers espera aquest campionat que està previst tingui una audiència potencial de 700 milions d’espectadors de tot el món. En alguns es llegia «Tot això anirà sobre rodes» (Club de patinatge artístic), «Obrim el joc» (Esport Club), «Contraatac i gol» (C. Futbol Sala), «Fem un triple pel mundial» (C. Basquet Granollers), «Estem en guàrdia, preparades» (Club d’esgrima), «Ocasió de gol» (Club Atlètic del Vallès), «Fins a la meta, amb l’esport femení» (Club Atlètic) i la cirereta de l’amfitrió, el Club BM Granollers, «Fem història».

Els timbalers dels Diables, al costat de mascota Lola i seu compte enrere per al campionat. Josep MasTocava el torn als parlaments de les autoritats assistents a la presentació. En rimer lloc ho va fer el president de la Real Federación Española de Balonmano, Francisco Blázquez, qui va destacar que era un dia especial, amb molta alegria i que està ben segur que Granollers serà l’epicentre del mundial d’handbol el mes de desembre. Després li tocava el torn al diputat delegat d’esports de la Diputació de Barcelona, David Escudé, que va fer èmfasi en què “l’alcalde de Granollers va creure en tot moment que el campionat seria una realitat quan ens trobàvem en mig d’una greu pandèmia. Hi havia motius per creure-ho, un perquè és el moment de l’esport femení, un segon motiu perquè creiem que l’esport es un motor de recuperació després de la pandèmia i el tercer, senzillament perquè Granollers és la capital”. L’alcalde Josep Mayoral tancava els parlaments tot recordant que “som una ciutat de 60 mil habitants, amb un club de «balonmano» que ja té 77 anys, que hem estat seu d’uns jocs olímpics el 1992, d’un Mundial masculí d’handbol el 2013 i que aquest any 2021, ho serà del femení”. I feia una pregunta: «Sabeu quantes ciutats hi ha en el món que hagin celebrat aquests tres esdeveniments?» La resposta era: «Una, Múnich, i ara hi haurà Granollers».
Un pilar aixecat pels Xics de Granollers davant l’Ajuntament deixava caure una pancarta en la qual es llegia l’eslògan «Comptem amb tu», destinat als futurs voluntaris que col·laboraran amb el mundial i quins primers membres ja estaven presents en l’acte de la Porxada. Es preveu que siguin unes tres-centes persones les que hi participaran. Una traca des del terrat de l’Ajuntament era el senyal d’inici del Mundial Spain 2021. El rellotge de la Lola indicava que faltaven «53 days, 23 hours, 17 minutes i 50 seconds».

Josep MAS