La presentació es va fer a la placeta del Tiny, davant els locals de les colles, a Roca Umbert. Josep Mas

Aquest dilluns al capvespre es va presentar als mitjans de comunicació la proposta de Festa Major de Blancs i Blaus per al pròxim mes d’agost. Es tracta com no podia ser d’altra manera, d’un programa restringit i obert a les possibles modificacions que es motivin de la situació en cada moment de la pandèmia de la Covid.


La presentació, que es va fer a la placeta del Tiny, davant dels locals de les dues colles, a Roca Umbert, va anar a càrrec dels dos responsables de cada grup, Jennifer Moreno per part dels Blaus i Xavi Raich de la colla dels Blancs, a qui acompanyaven l’alcalde Josep Mayoral i la regidora de Cultura Maria Villegas, que va encetar la presentació tot explicant que des del mes de gener es va començar a pensar com es podria celebrar la festa que més granollerins i forans esperen. Hi havia diverses possibilitats de celebrar la Festa Major, presencia, virtual, mig i mig… però sense dubtes amb mesures especials de prevenció i a mitjans del mes d’abril ja es van compartir les idees amb les diverses entitats de la ciutat per tal que poguessin aportar les seves idees i els seus suggeriments. «Tots teníem clar que la festa s’haurà de fer adaptada, però que podrem fer-la». La regidora agraïa també la feina feta fins ara per els dues colles, totes les entitats, els equips tècnics i els patrocinadors.

La programació, que encara es troba només en projecte començarà el dissabte dia 21 fins a l’altre diumenge, 29 i els escenaris dels principals actes seran el parc de Ponent, el parc Torras Villà, la plaça Barangé, les instal·lacions de Roca Umbert i com a espai més gran que comportarà una major assistència de públic, el parc Firal. El representant de la colla dels Blancs destacava en la seva intervenció que per primera vegada no hi haurà la competitivitat de sempre, no es faran les tradicionals proves de competició com l’estirada de corda, les passades de rajoles, llançament de rajoles o la prova estrella de cada any, el concurs de rajolers, malgrat sí que hi haurà «pique». Encara pendents de quina manera i el lloc, està previst el Pregó, que en aquesta ocasió el faran conjuntament les dues colles i no la guanyadora de la darrera edició; el Repte i el final de Festa, amb el discurs de tancament, sense veredicte, ja que no hi haurà hagut competició. Diàriament hi haurà programació musical, adaptades a tots els gustos, amb entrada gratuïta, però havent de demanar cita prèvia, ja que l’aforament dependrà en cada moment de les restriccions que estiguin vigents. Les entrades per a tots els actes, que pel que està previst es faran conèixer a mitjans del mes que ve es podran demanar a través d’Internet a partir del dia 22 de juliol.
Un altre aspecte que es mantindrà és la botiga de la Festa Major, amb la diferència que enguany serà de forma virtual, on line. Els encàrrecs es podran fer del 18 al 28 d’agost i es recolliran a la Sala Tarafa del carrer de Corró. Els representants de les colles feien una crida a tots els ciutadans, «sortim aquests dies, sortim l’última setmana d’agost i cantem junts la Guimbada».

L’alcalde tancava la presentació dient que, «ja hi ha hagut persones que m’han preguntat si aquest any hi haurà Festa Major. Ara ja hi ha resposta. Han parlat les colles i les entitats. La ciutat la necessita, necessita compartir el carrer, l’espai en el qual fem ciutat, ciutadania, cohesió…» Però Mayoral també deixava clar que «això no s’ha acabat, no vull ser ‘aguafiestas’ i hem de ser responsables. Mirem aquesta història amb optimisme».
Enguany la presentació de la Festa Major va quedar enllestida en poc més de vint minuts. Clar que no hi va haver ni la presentació del cartell anunciador de la festa, ni la del personatge que faria el Relat, tot acompanyat pel presentador oficial de la festa, en Pep Callau que, si tot va bé, sí que estarà als parcs de la ciutat la darrera setmana d’agost, quan l’estiu s’acaba i comença a fresquejar, per presentar i amenitzar els actes del programa que esperem tenir aviat a les mans.

Josep MAS