El patge Gregori ha volgut omplir de llum el Nadal de Granollers amb una cançó interpretada per ell mateix.

L’obra audiovisual ha estat un encàrrec de l’Ajuntament de Granollers a professionals locals per produir un videoclip que ens trasllada la màgia i la il·lusió d’aquests dies. 

La lletra s’ha encarregat al periodista i poeta Esteve Plantada, la composició musical al músic Francesc Vidal qui també n’ha fet la producció musical amb Carles Gallego, de l’Associació AUSA. Músics i cantaires de la ciutat hi han col·laborat fent cors i l’acompanyament musical. La cançó ha estat enregistrada a l’estudi de gravació d’AUSA de Roca Umbert Fàbrica de les Arts. La creació d’aquesta cançó es complementa amb un videoclip ideat i gravat per Frau Recerques Visuals. La direcció del projecte ha anat a càrrec de Gerard Oms.

El videoclip ens mostra el patge Gregori que viatja des del desert de Wadi Rum fins a Granollers, on arriba per preparar la nit més màgica de l’any a la ciutat.  En Gregori, amb el seu inseparable ajudant Picarol, endreça, neteja, il·lumina, decora i, sobretot, reparteix pols màgica des de terrats, balcons i finestres a tota la ciutat.  

La creació de la cançó i el videoclip ha estat possible gràcies a la implicació del teixit artístic de Granollers. Una obra coral, de factoria cent per cent quilòmetre zero, que també posa en valor els barris i el patrimoni de la ciutat, com la Porxada i la Tèrmica de Roca Umbert Fàbrica de les Arts.

El videoclip i la Cançó de la llum màgica s’ha estrenat al canal de YouTube de l’Ajuntament de Granollers i per les xarxes socials de @granollers i @granollerscultura, aquest  dimarts 15 de desembre a les 19 h. A partir d’aquesta estrena, s’espera que savis i petits s’aprenguin la Cançó de la llum màgica i així sentir-la per tots els carrers i racons de Granollers durant les festes nadalenques.