El Grup municipal de Ciutadans (Cs) a la Roca del Vallès proposa que l’Ajuntament elabori un pla de rescat social i econòmic davant la crisi generada pel segon rebrot de la Covid-19. La formació taronja presentarà en el proper ple una moció, conjuntament amb el PSC i La Roca en Comú, per impulsar un pla que arribi a les famílies, autònoms, empreses, així com als sectors associatius, culturals i esportius del municipi. El/La portaveu de Cs a la Roca del Vallès, Anna Raymí, assegura que les mesures que s’adoptin no poden ser «parcials ni propagandístiques» i per això reclama «posar tots els recursos a l’abast dels ajuntaments, prioritzant el rescat social i econòmic enfront de qualsevol altra despesa no prioritària».

«La situació actual és probablement la més delicada que afronta el nostre municipi en moltes dècades», ha recalcat la regidora de la formació liberal. I ha advertit que «no actuar, actuar tard o actuar de forma errònia està tenint com a efecte la desaparició de moltes empreses i negocis i la ruïna econòmica per a moltes famílies». Davant d’aquesta situació, Raymí considera que és «urgent i necessari» reforçar les ajudes directes i l’atenció social, i elaborar un pla per exonerar del pagament de taxes, impostos i tributs municipals a aquells que no tenen ingressos o no poden fer-hi front.

En concret, Cs reclama la formació d’una comissió de treball, integrada per tots els grups polítics amb representació al Ple Municipal, per tal d’elaborar un pla integral de recuperació social i econòmica dels efectes de la COVID-19 al municipi, que vagi destinat a famílies, empreses, entitats i els sectors culturals i esportius de La Roca, La Torreta i Santa Agnès.Igualment, la regidora demana incorporar les necessitats econòmiques en l’elaboració del pressupost municipal de 2021, així com la incorporació de partides extraordinàries per fer front als plans de xoc que es puguin crear per tal de fer front als imprevistos de la pandèmia.

Així mateix, Raymí ha apostat per instar a l’equip de govern a adoptar immediatament mesures d’urgència per tal de reduir l’impacte negatiu del tancament dels sectors de restauració i d’estètica amb reduccions o bonificacions dels impostos i taxes municipals d’una manera àgil i desburocratitzada.