El guitarrista de Granollers Rafael Sala va morir ahir diumenge al matí, a l’edat de 65 anys, a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, on estava ingressat des de dilluns passat. Les lesions que havia patit a causa d’un accident vascular van ser irreversibles.

Nascut a Granollers, va estudiar a la seva ciutat natal amb Josep Maria Ruera i, a Barcelona, amb Fernando Quiroga. Va perfeccionar la guitarra a Alcoi amb José Luís González. I també va cursar estudis de música de cambra amb Phillipe Vallet i Àngel Soler.

Interessat en la interpretació amb instruments històrics, n’havia rebut classes de Hopkinson Smith, manuel Morais, Robert Clancy i David Rusell, entre d’altres.

Al llarg de la seva carrera Sala havia tocat amb solistes de la talla de Claudi Arimany, Carles Riera, Yoshimi Otani, Rubén Parejo, Ferran Saló i Joan Bosch. També havia actuat de solista a nombrosos festivals de l’estat espanyol, Itàlia, França, Alemanya i Turquia.

El 1976 va guanyar el premi Joan Altisent d’interpretació.

Va treballar de professor de guitarra a l’EMM Joan Valls de Caldes de Montbui i a l’Escola Municipal de Música Josep Aymerich de la Garriga des de 1983 i fins que es va jubilar, al 2018.

«Capricci» i «A Piaccere són els seus treballs discogràfics.

Rafael Sala també va participar en nombrosos festivals a Espanya, França, Alemanya, Itàlia, tant com a solista com amb diferents grups de cambra. Així mateix, havia impartit classes magistrals i conferències d’història de la guitarra a diversos conservatoris.