Com dirien en castellà, i amb perdó de l’audiència,»se jodió el invento». Es veia venir. Ahir dilluns a migdia el Departament de Salut de la Generalitat ha decretat tornar-nos pràcticament a confinar per a quinze dies més als veïns de Granollers, Canovelles i les Franqueses, tal com ja s’ha informat en aquesta mateixa revista.
Aquest dilluns a dos quarts de vuit de la tarda havia de començar el primer dels actes del programa Parèntesi, el substitut de la Festa Major de Blancs i Blaus d’enguany. Sis hores després de l’anunci de les mesures que entraran en vigor avui dimarts, a Granollers ningú encara no sabia si els actes se suprimirien, malgrat era d’imaginar. El primer acte era l’espectacle infantil Reggae per Xics + Miniteloners + Tastet de grups infantils, al parc de Ponent. Els més desil·lusionats, els més petits. Després, la mateixa tarda vespre estaven programats l’actuació de la Banda d’en Vinaixa a Roca Umbert i el concert M’encanta, del Cor Jove dels Amics de la Unió.


Tots els actes del programa han quedat suprimits, mentre la mateixa tarda, pels carrers del centre era força difícil de caminar-hi, i per la carretera i la plaça de la Porxada els equips de les televisions oficials, local i autonòmica, s’afanyaven a copsar l’ambient al costat de les terrasses dels establiments del ram de l’hostaleria, plenes com darrerament, abans no acabi el dia i ens hàgim de quedar a casa fins al 13 de setembre.
Esperem que el nou «confinament» serveixi per a alguna cosa, i que tota la colla d’irresponsables que fins ara han anat passant de complir les normes higièniques per evitar l’escampament del virus, sàpiguen que molta gent que pensàvem poder gaudir, encara que amb restriccions, d’una mica de festa, lamentem que hàgim hagut de tornar a això. Per dir-ho d’una manera suau.

Josep MAS