Els amants dels jocs tenen dissabte i diumenge una cita al centre de Granollers. L’octubre és el mes de Jugatú, el festival de tardor de jocs organitzat per tercer any per l’Ajuntament de Granollers a través de Granollers Mercat. El públic familiar i l’especialitzat podrà gaudir durant tot el cap setmana, 5 i 6 d’octubre, del joc de taula.

El dissabte, durant tot el dia, d’11 del matí a 9 del vespre, es farà el mercat de jocs al carrer d’Anselm Clavé, entre la plaça de la Corona i el Museu de Granollers. Els visitants trobaran 34 carpes, quatre més que l’any passat, d’entitats locals i d’arreu dedicades al joc de taula, tradicional, de llengua, de suport als mestres i educadors…, i editorials de jocs. S’hi podrà jugar, aprendre jocs i adquirir-ne.

L’endemà diumenge, a partir de les 10, el joc ocuparà la nau Dents de Serra de Roca Umbert fins a les 7 del vespre. S’hi celebraran campionats adreçats a comunitats de jugadors i hi haurà una ludoteca familiar perquè hi juguin grans i petits, amb el suport de dinamitzadors. L’accés és gratuït.

Jugatú és un esdeveniment amb una clara voluntat pedagògica, que vol apropar el joc i les seves virtuts educatives i lúdiques a la ciutadania, i també a les escoles. La fira té origen a Jugar x Jugar, una iniciativa que des de fa 13 anys se celebra en el marc de l’Ascensió, i que any rere any suma més espai i aficionats.