La festa amb pastís i ball va concloure els actes del cinquantenari. Núria Murillo

Quan ja està a punt d’acabar el curs escolar, l’Escola Cervetó de Granollers tancarà aquest mes de juny el seu cinquantè curs. Per bé que ja el passat 2 d’octubre a l’escola ho van celebrar de manera més interna, amb els alumnes i mestres i professors actual. Ara que s’acosten les vacances, el centre ha volgut posar el colofó a aquest aniversari amb la companyia d’antics alumnes i les seves famílies, convidant també a la resta de la comunitat educativa de la ciutat.

La celebració, que es va fer divendres passat a les instal·lacions de centre al carrer d’Isabel de Villena un cop acabades les classes, va constar de dues parts. Primer, alumnes, pares, actuals i d’abans, es van trobar al pati del centre de Secundària amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Josep Mayoral Antigas, acompanyat del cap d’àrea d’educació de l’Ajuntament i ex mestre del Cervetó, Albert Soler, el director del Servei Territorial d’Educació per l Maresme i Vallès Oriental, Pere Masó Anglada i la directora del centre, Montserrat Vilà Brecha.
Va obrir els parlaments la directora de l’escola, expressant el seu públic agraïment a tots els alumnes i exalumnes, professorat i tenint un record a les persones que ja no hi són. Sens dubte a la memòria dels assistents venen els noms de persones com alguns alumnes, la professora Montserrat Vilarrodona, la fundadora de l’escola Conxita Brecha i qui ens va deixar fa poc, Dolors Sánchez, mestra d’educació infantil.

Tampoc va faltar-hi el foto-matón per compartir les imatges. Núria Murillo

El director del Servei Territorial expressava el reconeixement del departament a l’escola que “des dels seus orígens va ser una escola innovadora que va començar amb el català quan encara no era la llegua vehicular. Un reconeixement perquè l’escola ha continuat tenint els elements de millor imprescindibles ara que es parla tant d’innovació pedagògica, aquestes paraules que ja comencen a estar una mica gastades, un exemple d’aquesta innovació, de què és la constant recerca de la millora en tenim un exemple en aquesta escola”. I també un agraïment a la titularitat, als alumnes i als pares y especialment als tots mestres que han estat a l’escola.
Un cop acabats els parlaments de rigor, alumnes i exalumnes van oferir diverses interpretacions musicals, vocals i acompanyats amb diversos instruments, piano, guitarra, saxo… L’espectacle va estar amenitzat per un dels diversos alumnes que han triomfat en món de la comunicació i l’espectacle, el jove mac Josep Marín Tello, guanyador del premi nacional de màgia del 2014, d’altres premis internacionals i del concurs Pura Magia de TVE.

La festa va continuar més tard, acabades les actuacions al «pati gran, el de l’escola nova» o d’infantil i primària. Potser va ser l’estona de més emocions quan exalumnes, pares i alguns mestres i professors van tornar a trepitjar l’escola i fer-se fotos on tantes hores havien passat en altres èpoques, compartint la tarda amb antics companys, una mica més crescudets, els mestres també una mica més vells… La comissió organitzadora del 50è aniversari havia preparat un pastís amb 50 «piruletes» simulant les espelmes, que després es va repartir entre els assistents i diferents activitats, un «foto-matón», racó dels records on deixar cadascú la seva frase, per acabar ballant al so que oferia un discjòquei.
L’escola quedarà buida d’aquí a pocs dies, les aules i els patis, en silenci, fins al setembre… que començarà el curs número cinquanta-u.

Josep MAS