Els cinc alumnes de 4t d’ESO de l’Escola Municipal del Treball guanyadors del premi #retoemprende EduCaixa han presentat el dijous 13 de juny, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Granollers, el seu projecte, Plasticaircity, als representants municipals, com a part dels reptes marcats en les bases. Els estudiants, Laia Sánchez, Laura Gil, Aymará Danieluk, Pol Sánchez, Albert Badia i Adam Gamraoui -acompanyats de la seva professora, Eva Tapia-, han donat els detalls del projecte i han conversat amb l’alcalde en funcions, Josep Mayoral i els regidors en funcions de Mobilitat Juan Manuel Segovia i el d’Obres i Projectes Albert Camps i Educació Francesc Arolas.

Els estudiants han desenvolupat el seu projecte de reciclatge i reutilització del plàstic en l’assignatura optativa d’emprenedoria, amb l’acompanyament de la professora, Eva Tapia. El premi els permetrà viatjar a Silicon Valley (Califòrnia, EUA), a finals de juny.

El treball guardonat s’emmarca en un projecte transversal en què participa l’alumnat d’ESO, de reciclatge i reaprofitament de les ampolles de plàstic. Les ampolles recollides han passat per la trituradora fabricada pels alumnes d’electricitat i per l’extrusora que han fet els alumnes de robòtica i automatització, per extreure’n el filament del plàstic. L’alumnat de química ha treballat en l’afegit dels additius necessaris per augmentar la resistència del fil de plàstic que ha permès imprimir un prototip de marquesina d’autobús que incorpora una paret vegetal per regenerar l’aire i plaques solars per als plafons informatius.

Tal com han comentat els nois, ara els caldria una impressora més gran per poder imprimir la marquesina a mida real- ara en tenen un prototip. Han destacat que aquest mobiliari té la virtut de reciclar els residus de plàstic generats a la ciutat, i que és sostenible i fàcil d’instal·lar. Pel que fa a estimació de costos, en aquests moments l’està fent el departament d’Administració de l’escola.