Granollers es tornarà a omplir de color amb la 20a Granollers Cup

by valles | junio 22, 2018 1:31 pm

[1]

La plaça de la Porxada s’omple de color en la recepció dels equips participants. Josep Mas

Pels carrers ja fa dies es veuen cartells anunciant l’esdeveniment que, un cop més, i des de dimecres vinent dia 27 i fins al diumenge primer de juliol, omplirà la ciutat de color i de jovent de tot el món, la Granollers Cup, que enguany arriba a la seva 20a edició. Dimarts a la tarda el president del Balonmano Granollers, Josep Pujadas, la va presentar a la sala de plens de l’Ajuntament, amb la presència de l’actual alcalde Josep Mayoral, Joaquim Perisé, cap de gabinet de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i Maite Fandos, diputada d’Esports de la Diputació de Barcelona.

Els més de 5.100 jugadors masculins i femenins, tots ells menors de 20 anys arribaran a la ciutat durant tot el dia de dimarts i dimecres a les vuit del vespre tindrà lloc a la Porxada un dels actes que al llarg de l’any omplen de més color la plaça, amb banderes de deu comunitats autònomes espanyoles i de setze països de quatre continents. A la cerimònia d’inauguració es donarà la benvinguda als participants i es presentaran els dos padrins el torneig, ambaixadors especials de luxe, dos jugadors espanyols, Nerea Pena, nascuda a Pamplona i actual jugadora de l’equip hongarès Ferencvárosi TC o el gallec Rodrigo Corrales, format al CF Barcelona, jugador del París Saint Germain i que coneix Granollers i el torneig, en el que va participar l’ant 2005 com a jugador del Balonmano Cangas, essent considerat com a millor porter d’aquella edició.

Augment de participació catalana y descens de l’espanyola i internacional

[2]

Els assistents a la presentació de la Granollers CUP a l’escala de l’Ajuntament. Josep Mas

A l’edició d’aquest any, el nombre d’equips participants s’ha previst sigui de 339,catorze menys que l’any passat i 36 menys que fa dos anys, quan es va experimentar un primer descens en els darrers anys. Els equips procedents de Cataunya han augmentat aquest any en 18 equips, arribant als 185, mentre que els equips procedents d’altres comunitats espanyoles experimenta també des del 12015 un descens, passant de 93 a 44 equips, vint menys que el 2017. En menor quantitat disminueix la participació d’equips estrangers, de 122 el 2015, 112 l’any passat, a 196 a l’edició d’enguany. Les comunitats espanyoles amb una major participació seran Euskadi, amb 13 equips i les Balears, amb 10. Altres equips procedeixen d’Andalusia, Aragó, la Comunitat Valenciana, Canàries, Castella-Lleó, Navarra i Melilla. Dels equips internacionals destaquen els noruecs, amb 55, seguits de Portugal amb 14, Alemanya i Islàndia, amb 6, Suèciai Polònia amb 5, i en menor quantitat Andorra, Brasil, Canadà, Finlàndia, França, Israel, Marroc, Nigèria, Rússia i Senegal. Sense buscar cap altra motiu que pugui haver motivat el descens, els organitzadors atribueixen el descens a què en altres ciutats com Zaragoza i Toledo han organitzat recentment nous tornejos semblants al de la Granollers Cup i alguns equips també hi volen participar.

Un 56% els jugadors són nois, mentre que el 44% restant són noies. La gairebé igualtat coincideix amb l’interès per l’esport de l’handbol a Granollers, una ciutat com recordava l’alcalde Josep Mayoral, que compta amb un club que l’any que ve complirà el seu 75è aniversari i que com poques ciutats a Europa té dos equips, un de masculí i un altre de femení a la màxima divisió i amb el valor afegit que molts jugadors han estat formats a la pedrera.

[3]

El torneig canvia la fesomia de la «carretera» vestint els fanals de porteries. Josep Mas

Senegal, un convidat especial

A la presentació de dimarts a l’Ajuntament els organitzadors van destacar la participació per primera vegada d’un equip procedent de Senegal, concretament de la ciutat de Kédougou, al sud-est del país, de gairebé 19 mil habitants. El motiu és perquè a Granollers i voltants viuen molts ciutadans procedents d’aquella ciutat i dos jugadors del BM Granollers també ho són, Mamadou Gassama, a l’equip sènior masculí i Keba Gassama, al femení i una mica arran d’això l’esport de l’handbol s’està imposant a aquella regió africana.

Més de 300 partits al dia en 17 pistes diferents

Després de la recepció dels equips participants en la Porxada a les vuit del vespre de dimecres i la presentació dels dos padrins, una hora més tard començarà la cercavila dels participants fins al Palau d’Esports, on tindrà lloc la rebuda dels equips amb la cerimònia d’inauguració «galàctica» segons els organitzadors, amb moltes novetats. Una d’aquestes novetats serà el mur de les estrelles, on apareixeran els noms dels guanyadors de totes les edicions de la Granollers Cup.

Dijous començaran les competicions que duraran fins diumenge, celebrant-se més de 300 partits de 30 minuts cada dia, en disset pistes instal·lades en diferents llocs de la ciutat, així com de Les Franqueses, Canovelles i Vilanova del Vallès. En total es jugaran 1.180 partits, el que representa 33 mil minuts d’handbol. El torneig està pensat per tal que tots els equips juguin un mínim de cinc partits a la fase de grups, a més dels quarts, semifinals i finals que tindran lloc diumenge durant tot el dia al Palau d’Esports. No menys important és per l’èxit de la competició la participació de més de 220 voluntaris, que clouran el campionat d’aquesta edició dimarts dia 3 de juliol amb el sopar del voluntari.

L’arbitratge estarà a càrrec d’àrbitres de la Federació Catalana i de parelles de Noruega, Rússia, Suècia, Argentina Alemanys i la Gran Bretanya. També la Real Federación Española de Balonmano organitza conjuntament amb el BM Granollers un curs per a àrbitres joves per promoure el seu ascens de categoria. Una prova avaluable del seu aprenentatge serà l’arbitratge en partits de la Granollers Cup.

JOSEP MAS

 

Endnotes:
  1. [Image]: http://revistadelvalles.es/wp-content/uploads/2018/06/GRANOLLERS-CUP-2.JPG-Josep-Mas.jpg
  2. [Image]: http://revistadelvalles.es/wp-content/uploads/2018/06/GRANOLLERS-CUP-1.JPG-Josep-Mas.jpg
  3. [Image]: http://revistadelvalles.es/wp-content/uploads/2018/06/GRANOLLERS-CUP-3.JPG-Josep-Mas.jpg

Source URL: https://revistadelvalles.es/2018/06/22/granollers-es-tornara-a-omplir-de-color-amb-la-20a-granollers-cup/