Inaugurada ‘sense pluja’ la 68a Fira de l’Ascensió

by valles | mayo 12, 2018 8:26 am

[1]

Inauguració de la fira multisectorial des de l’estand de l’Ajuntament.

Com estava anunciat i és habitual, la tarda d’aquest dijous (un d’aquells que abans deien que «relucen más que el sol») es va inaugurar la 68a edició de la Fira de l’Ascensió. L’acte oficial que dóna pas a tres dies i una mica més de fira es va fer a l’estand institucional de l’Ajuntament, amb la presència del diputat delegat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Isaac Albert i el director territorial del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Josep Pena, acompanyant a l’alcalde Josep Mayoral i la regidora de Promoció Econòmica, Andrea Canelo. Entre el públic també estaven presents el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, David Ricart, i els alcaldes de Canovelles, Emili Cordero; de Les Franqueses del Vallès, Francesc Colomé i de La Roca, Carles Fernández.

En els seus parlaments tots varen destacar la rellevància que té la fira de Granollers que té molt presents els sectors econòmics de la Comarca, com la indústria, els serveis, el motor, l’agricultura i la ramaderia de la Comarca. L’alcalde, que va començar amb un toc d’humor… «som al dijous de l’Ascensió i no plou encara…”  per destacar després “la importància que ha tingut des de sempre el mercat que ja als segles XIV i XV va portar a Granollers la preindústria i la indústria”, expressant el desig de voler «seguir sent el pal de paller a la ciutat que dialoga bé amb el territori i que defensa una manera determinada d’entendre una Comarca» i «una ciutat que volem encara millor, amb l’esforç de tots».

[2]

Un cop inaugurada laf ira toca saludar, un per un, als espositors.

El representant de la Generalitat, Josep Pena, centrava part del seu discurs en àmbit de la seva «especialitat» destacant que «feu bé de defensar aquest origen agrari de la fira perquè el sector primari és molt important pel país».

Per la seva part, el representant de la Diputació, Isaac Albert deia que en un futur «les fires que es fan arreu haurien de seguir la línia que ha seguit la fira de l’Ascensió. S’han de fer sostenibles medis ambientalment i omplir d’activitats cada dia que dura la fira, com fa la ciutat de Granollers”.

Visita estand per estand

Un cop acabats els parlaments de rigors, la comitiva va fer el ser recorregut pels estands i diferents sectors, començant per la carpa multisectorial on també es troba l’estand del propi Ajuntament i els dedicats al sector turístic com el de Lleida, amb l’estand «Tu i Lleida», TURALCAT – Associació de Turisme Rural de Catalunya, el Moianès, càmpings de muntanya i hotels rurals.

La visita va continuar per la carpa del Jugar per Jugar, un espai ja tradicional amb la seva 13a edició, on petits i grans troben jocs de tot tipus i també poden compartir espai i experiències amb alguns dels autors de més renom . Com a novetat, aquest any es compta amb l’espai Lego i el de figures Playmobils. Voluntaris de l’associació benèfica Ayudar Jugando assessoren els visitants en tot el relacionat amb el món del joc.

[3]

Descans de l’alcalde, recordant el mestre que és, al Jugar x Jugar

Per aquest dissabte al vespre està previst el veredicte i lliurament dels premis de l’11è Concurs de Creació de Jocs Ciutat de Granollers, en el que s’han presentat 73 jocs, dels que sis han arribat a la final i quins autors són de Luxemburg, Cádiz, València, Madrid i Barcelona. Diumenge i a les cinc de la tarda també s’espera la visita de l’escriptor Màrius Serra, que presentarà el seu darrer llibre, en el que els jocs de rol tenen un paper protagonista.

[4]

Les mongetes de ganxet i la botifarra, una tentació esperada

Parada obligatòria: mongetes de Llerona amb botifarra de La Garriga

[5]

I abans d’abandonar el recinte firal, pas pels productes artesanals.

Ja és tradicional també de cada any. Abans de visitar el pavelló agrícola i ramader s’ha de fer parada obligatòria a la carpa on la Rosa Pruna ja espera les autoritats amb les mongetes del ganxet del Pla de Llerona, acompanyades de botifarra negra de La Garriga, amanides amb u bon oli i remullat amb un bon vi i cava. Enguany s’ha vist una mica reduït el nombre d’estands del sector agrícola, set en total, comptant el del Departament d’Agricultura. Al mig de la carpa, xais, cabres, truges i garrins, vaques i vedells de Can Badó, Can Capa, Can Pinós i Can Vergés.

La visita continuà pel sector de l’automoció, un espai de més de tres mil metres quadrats on ‘hi esposen un centenar de vehicles, per acabar a la 14 Mostra Gastronòmica en la qual enguany participen els restaurants Il Capriccio Italiano, Sant Miquel Gastronòmic, El Portal Vell, el Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental, Os Galegos, El Quincho i Sanfrancisco.

La fira tancarà les portes a les nou del vespre de diumenge i s’espera que si la pluja no la desllueix, sigui un altre èxit de visitants que en entrar o sortir del recinte també hauran pogut col·laborar amb l’entitat Oncovallès, amb la compra de joguines que d’altres ciutadans han ofert i com no, comprar tot tipus de productes alimentaris, embotits, coques, olives i per si després es necessiten, un ampli assortiment d’herbes remeieres.

Text i fotos: Josep MAS

 

 

Endnotes:
  1. [Image]: http://revistadelvalles.es/wp-content/uploads/2018/05/INAUGURACIO-1.jpg
  2. [Image]: http://revistadelvalles.es/wp-content/uploads/2018/05/INAUGURACIO-2.jpg
  3. [Image]: http://revistadelvalles.es/wp-content/uploads/2018/05/INAUGURACIO-3.jpg
  4. [Image]: http://revistadelvalles.es/wp-content/uploads/2018/05/INAUGURACIO-4.jpg
  5. [Image]: http://revistadelvalles.es/wp-content/uploads/2018/05/INAUGURACIO-5.jpg

Source URL: https://revistadelvalles.es/2018/05/12/inaugurada-sense-pluja-la-68a-fira-de-lascensio/