Dels gairebé 2000 inscrits a les curses, més de 1800 valents han pres la sortida de la 25ªMitja Montornès-Montmeló-Vilanova-La Roca i la XIII Cursa dels 6km.Montornès, amb sortida conjunta des de la Zona Esportiva Les Vernedes, a Montornès del Vallès. Ha estat una cursa marcada per les previsions meteorològiques i per l’escapada de Driss Lakhouaja (CA LaSansi), qui ja havia guanyat en dues ocasions la Mitja Montornès. L’atleta, ex del Montornès, ha fet els 5 primers kilòmetres acompanyat de Eloi Cabezas i Jose Luís Blanco, primer i segon de la Cursa dels 6km.

En una cursa ràpida i sense incidents, però amb plugims intermitents als darrers kilòmetres, Lakhouaja s’ha imposat amb claredat i fent gran part del recorregut destacat i en solitari, amb un temps final de 1:10:19. En segon lloc ha arribat a meta l’atleta del I Run Whit Leiva, David Guiamet (1:13:07) i ha completat el podi David Gonzalo Voltas, atleta del Corredors.Cat (1:14:25).

El Club Atletisme Montornès ha estat novament el guanyador per equips en categoria masculina, amb una meritòria quarta posició del local Alberto Viera (1:15:41), reafirmant així l’excel·lent nivell del Club organitzador de la prova.

La primera dona en arribar a la meta ha estat Jessica Bonet, del Run4You, que ha fet un temps de 1:27:10. L’atleta del CA La Sansi, la lituana Kitija Valtere (1:28:07) i Vanessa Sancho, del Running Les Franqueses-Inverse (1:29:43) han completat el podi femení de la Mitja. Les guanyadores per equips han estat les atletes del Club Padel Montmeló Running.

El guanyador de la Cursa dels 6km, com ja havíem apuntat, ha estat Eloi Cabezas, del CA Montornès (18:55). També he estat una atleta del CA Montornès, Núria Carbonell (25:56), la guanyadora de la Cursa dels 6k en categoria femenina.

L’Ajuntament de Montornès ha fet un reconeixement al Club Atletisme Montornès pels 25 anys de Mitja, lliurant al seu president, Fernando Izaguirre, una reproducció del Terminus Augustalis, fita termal romana trobada a Montornès i que es lliura a aquelles persones i entitats que han destacat en la promoció del municipi. El Club Atletisme Montornès ha homenatjat al padrí de la 25Mitja, l’olímpic Jesús Angel García Bragado, que ha fet la Mitja marxant, per reivindicar aquesta modalitat atlètica. També ha rebut una distinció del Club i de Henkel Pilar Simón, voluntària del CAMontornès que ha col·laborat en les 25 edicions i que no va poder rebre la distinció a la presentació de la Mitja, on es va homenatjar a la resta de persones i institucions que han participat en les 25 edicions.

La Mitja Montornès és prova puntuable de la Challenge Diputació de Barcelona, que arriba a la seva 12a edició. L’organització ha posat a disposició dels atletes 3 avituallaments en cursa, a més de Powerade i aigua, mejar de pasta i begudes CocaCola a l’arribada. Aquest any, per animar als Atletes, el Drac Ceballot i el gegantó Banyetes (de la colla de Diables de Montornès) han estat els encarregats de donar la sortida de les curses, que han comptat amb animació a càrrec de la Penya PereAntons i els Diables a Montornès, els gegants de Montmeló, Vilanova i La Roca, a més de ElsKeKorrenMolt de La Roca en el pas per cadascuna de les poblacions, on tot i la meteorologia canviant hi hagut animació al carrer al pas dels atletes.

La Mitja i Henkel destinaran mig euro de cada inscripció a la Fundació Esclerosi Múltiple. La recaptació íntegra de la Mini Solidària del dissabte dia 24, que finalment va haver de ser sospesa pel temporal, serà per Creu Roja de Granollers, destinada a projectes socials a la comarca del Vallès. A més, a l’arribada de la Mitja, tothom que volgués es podia fer una foto simpàtica al “movimiento Piu” i l’organització donarà, per cada foto, un quilo de menjar a Càritas: s’han fet 331 fotos.

Tots els participants han rebut el ja habitual lot de regals de Henkel i els serveis al corredor: massatges, guarda-roba, llar d’infants, jocs per a nens, vestidors, dutxes, ampli aparcament a tocar de la sortida i un ampli servei de seguretat i sanitari. Més de 400 persones al servei dels corredors populars: una mitja feta per atletes per atletes.

Els organitzadors estan molt satisfets del resultat de la Mitja, donades les condicions del cap de setmana. Recordem que tots els beneficis de la Mitja es destinen a mantenir el Club i l’escola d’Atletisme, amb més de 250 atletes que competeixen a totes les categories i, com s’ha vist avui, amb excel·lents resultats.