Els assistents a l’acte d’agraïment, a l’escala de l’Ajuntament. Josep MAS

Aquest dilluns a la tarda l’Ajuntament de Granollers va celebrar l’acte anual d’agraïment a aquelles persones i institucions que al llarg de l’any passat van donar o cedir fotografies, diapositives, pel·lícules i documents a l’arxiu municipal i que a partir d’ara podran ser consultats per aquells ciutadans que ho desitgin.

L’acte va estar presidit per la tinent d’alcalde Alba Barnusell qui en primer lloc va excusar la presència de l’alcalde, Josep Mayoral, que es troba convalescent d’una intervenció d’urgència el passat cap de setmana per una malaltia a la vista, quina recuperació a casa seva li mana a fer repòs. Malgrat això, tal com va dir Barnusell, no s’ha suspès cap acte dels que hauria estat present l’alcalde. També van estar presents entre el públic els regidors Albert Camps i Alex Sastre.

 

Més de 2.400 noves imatges

 

L’acte que es va fer a la Sala de Plens i que ja fa deu anys que es va celebrant, es va iniciar amb la presentació per part de la responsable de l’arxiu, Laura Casanovas, d’una projecció d’algunes de les donacions fetes pels assistents que omplien la sala. Aquest any han estat 41 els ciutadans i institucions que han donat o cedit 369 fotografies en format paper, altres 1.836 imatges digitalitzades, 127 diapositives, 9 postals, 31 vídeos i pel·lícules, un enregistrament audiovisual digitalitzat, amb 77 documents sonors i més de 3 metres de documents manuscrits, mecanografiats i impresos, dotze documents digitalitzats, 43 cartells i programes i 10 plànols, tots els documents dels anys del 1880 al 2017. Tots els assistents van ser obsequiats amb una litografia, obra del fotògraf local Carles Gabarrella. Un cop acabat l’acte es va fer la foto de rigor a l’escala de l’Ajuntament.

Amb aquestes cessions de l’any passat l’arxiu municipal compta ja amb més de deu mil imatges digitalitzades i unes 260 mil pàgines de documents digitalitzats que poden ser consultats i copiats per qui ho necessiti, a través d’Internet, sense necessitar d’acudir l’arxiu.

Diverses fotos del 1945 al 1968, entre elles de l’arribada de la imatge la Mare de Déu de Fàtima a Granollers, cedides per Miquel Jonch Sampere. Arxiu Municipal

 

41 donacions i cessions

 

Les persones i entitats que van fer donacions a l’arxiu l’any passat han estat Ramon Anton Brossa, l’Associació Cultural de Granollers, Joan Ramon Barbany Cairó, Joan Bellavista Illa, Germans Botey Prat, Francesc Brichs Oliveras, Josep Buixó Roca Umbert, Família Camps Lorente, Tomàs Coll Martí, Enric Corbera Santanach, Montserrat Corbera Palau, Francesc Cruz Corral, Família Cutura Solé, Assumpta Dalmases Gausachs, Mireia Digón Carballo, Pere Diumaró Pou, Núria Carrasco Gómez, Salvador Estany Bassa, Josep Estapé Guàrdia, Ramon Ferrandis Noguera, Lola Gadea Vila, Teresa Garrell Traveria, Conxita González Munt, Miquel Jonch Sampere, Maria Antònia Jorba Vilasís, Antonio López Ortega, Germans Llobet Mas, Paula Macias Olmo, Èlia Montagud Blas, Jordi Pagès Morera, Montserrat Ponsa Tarrés, Concepció Puig Vaqué, Josep Queralt Zueras, Maria Assumpta Redondo Altimis, Azucena Ruiz Viedma, Montserrat Sol Prades i Lluís Tintó Espelt.

Text i fotos: Josep Mas