Foto durant el Symposium Internacional de BMP 2017: D’esquerra a dreta, Ismael Clemente (Merlin Properties), Cristina García-Peri (Hispania-Azora), John Carrafiell (GreenOak), Adolfo Ramírez-Escudero (CBRE), Pere Viñolas (Colonial) i Alberto Valls (Deloitte).

Per primera vegada Barcelona Meeting Point, que tindrà lloc fins aquest diumenge 22 d’octubre al pavelló 8 del recinte Montjuïc-Plaça Espanya de Fira Barcelona, ​​ha reunit enguany a les quatre grans empresa cotitzades espanyoles : Merlin Properties, Colonial, Hispani-Azora i Neinor Homes.

Les quatre grans empreses cotitzades espanyoles han participat activament a BMP 2017 patrocinant el certamen i debatent els temes de present i de futur que més preocupen al sector. Els consellers delegats de totes elles, Ismael Climent (Merlin Properties), Pere Viñolas (Colonial), Cristina García-Peri (Hispania-Azora) i Juan Velayos (Neinor Homes), han tingut intervencions claus en el Symposium.

Barcelona Meeting Point, que ahir nit el sopar de cloenda del Symposium va estar patrocinada per Merlin Properties, ha reunit al llarg d’aquests dies als grans fons d’inversió internacionals i nacionals així com amb les principals empreses immobiliàries cotitzades. Entre elles cal destacar a les següents:

 

-Juan Antonio Alcaraz, director general de CaixaBank (Barcelona)

-Guillermo Baygual, director general a Espanya de JP Morgan (Londres)

Wenceslao Bunge, director general de Real Estate a Europa de Credit Suisse (Londres)

-Philippe Camus, CEO de Shaftesbury (Luxemburg)

-John Carrafiell, soci fundador de GreenOak (Londres)

-Ismael Clemente, CEO de Merlin Properties (Madrid)

-Emanuel Dubini, director general del sud d’Europa de FREO (París)

-Javier Faus, presidente de Meridia Capital (Barcelona)

-Javier García-Carranza, director general del Banc de Santander (Madrid)

-Cristina García-Peri, consellera delegada de Hispania-Azora (Madrid)

-Alexander Gebauer, membre del Comité Executiu de Allianz Real Estate GmbH (Munich)

-Gregg Gilbert, director general del sud d’ Europa de Benson Elliot (Londres)

-Fátima González-Haba, directora de Real Estate de Morgan Stanley (Londres)

-Jay Kwan, director general del sud d’Europa de TPG (Londres)

-Felipe Morenés, membre del Consell d’Administració de Lone Star Acquisitions (Madrid)

Juan Pepa, director general de Lone Star Acquisitions (Madrid)

-Diego San José, director general de Real Estate de Blackstone (Londres)

-Emilio Sánchez, CEO de Iberdrola Inmobiliaria (Madrid)

-Natalie Tejero, responsable del sud d’Europa de Baupost (Boston)

-Juan Velayos, CEO de Neinor Homes (Madrid)

-Pere Viñolas, CEO de Colonial (Barcelona)

-Benita von Meding, director general de Warburg-High (Hamburg)

 

L’habitatge assequible des del punt de vista dels urbanistes i els arquitectes

Barcelona Meeting Point ha acollit aquest matí per primera vegada la celebració de Open BMP, dues sessions sobre arquitectura, disseny i urbanisme en el cas de l’habitatge assequible dirigides al públic en general.

La primera sessió ha tingut com a títol “Habitatge, més que un producte” i ha estat coordinada per l’arquitecte Fermín Vázquez, i ha explicat com a ponents amb els últims arquitectes guardonats amb el Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea – Premi Mies van der Rohe, i amb el Regidor d’Arquitectura, Paisatge Urbà i Patrimoni de l’Ajuntament de Barcelona, Daniel Módol.

La segona sessió, sota el títol “L’experiència de l’Habitatge social en el 22@ Barcelona” ha debatut sobre l’experiència de la incorporació de l’habitatge social en el desenvolupament del Districte de la Innovació -22@ Barcelona. Aquesta sessió ha estat moderada per Josep Miquel Piqué, president executiu de La Salle Technova, i ha comptat amb la participació de Pau Herrera, president de BCD, Montserrat Pareja, professora de la UB, i David Martínez, coordinador de la comissió del 22@.

Sorteigs per fomentar una gran assistència de públic de cara per fi de setmana

Una interessant iniciativa que ha engegat l’organització de Barcelona Meeting Point en la present edició, per fomentar una massiva afluència de visitants durant el cap de setmana, és la de sortejar l’últim model d’iPhone, o 1.500 euros per moblar l’habitatge en IKEA. Aquesta iniciativa se sumeixi al tradicional sorteig de La Vanguardia de 12.000 euros per a l’entrada d’un pis comprat durant el Barcelona Meeting Point.

BMP lidera la transformació del immobiliari espanyol

La present edició de BMP està sent un fidel reflex del gran procés de transformació que està vivint el sector immobiliari espanyol, fruit de l’aplicació de les noves tecnologies i l’aparició de nous hàbits i noves necessitats socials i econòmiques a les quals el sector té el repte de donar resposta. El delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona i president de Barcelona Meeting Point, Jordi Cornet, ha explicat que “el professional immobiliari és diferent al que hi havia abans de la crisi, compta amb una major formació, està profundament professionalitzat i compta amb molts instruments al seu abast, com pot ser el cas del big data. Aquestes eines li estan donant una nova aproximació al client, qui també és diferent doncs els interessos de les noves generacions ja no són les mateixes que les dels seus pares. Són digitals, tenen major mobilitat, aposten pel coworking, valoren més gaudir que posseir, defensen la sostenibilitat i el medi ambient i marquen el pas del sector”.

En aquest context, Jordi Cornet ha afegit que “des de BMP hem volgut liderar aquesta etapa de transformació del sector i per això hem creat un Comitè d’Innovació, on una desena d’experts i representants del sector de grans empreses ens han assessorat sobre l’adreça que havia de prendre la fira per liderar aquest canvi de paradigma de l’immobiliari. Tot això s’està reflectint en BMP 2017 doncs ha estat fruit del gran treball col·lectiu d’innovació i en aquesta línia seguirem de cara a futures edicions”.

Clúster Luxury Real Estate
Un altre aspecte destacat de Barcelona Meeting Point 2017 és la creació del Clúster “Luxury Real Estate” que acull l’oferta de totes aquelles empreses que disposen de producte d’alta gamma i està patrocinat per Engel & Völkers. Oriol Canal, director general de Engel & Völkers Barcelona, comenta que “Barcelona Meeting Point és l’esdeveniment immobiliari de l’any i sempre volem estar presents, tant pel networking amb tots els agents del sector, com per generar contactes amb els nostres clients finals de compravenda i de lloguer. En aquesta edició estem presentant nostres millors propietats residencials de Barcelona, Sant Just, Baix Llobregat, Vallés, Badalona, Lloret-Blanes, Cerdanya i Andorra. A més també presentem les nostres propietats del sector terciari, és a dir locals comercials, oficines, investment i industrial”.

Canal també ha valorat la participació de Engel & Völkers fins al moment a BMP assegurant que “els dos primers dies de la fira ens van servir per realitzar contactes professionals i avui ja hem notat una major afluència de particulars, que com cada any ens visiten de forma important durant el cap de setmana. Aquests dies estem oferint als nostres clients l’última tecnologia en realitat virtual i augmentada, la qual cosa suposa també un altre gran al·licient per visitar el nostre stand”.

Una altra de les empreses que està participant en el Clúster Luxury Real Estate de BMP 2017 és BCN Advisors. Francisco Nathurmal, soci fundador de BCN Advisors, ha explicat que “un any més tornem a estar presents a Barcelona Meeting Point i aquest any ho fem presentant els productes més exclusius de la ciutat de Barcelona. Estem presentant més de 300 productes entre els quals es troben grans joies arquitectòniques, antics palauets i nous projectes d’obra nova molt exclusius”. Nathurmal ha afegit que “fins al moment fem una valoració molt positiva de BMP perquè hem realitzat molt bons contactes comercials i estem molt esperançats que, amb la massiva afluència de públic que està prevista per al cap de setmana, seguirem realitzant interessants contactes de qualitat”.