Sopar amb Damiá Calvet, Presidente de CIMALSA, Jordi Cornet, Delegado del Estado en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona i Presidente de BMP, Josep Rull, Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Juan Antonio Alcaraz, Director General de CaixaBank, y Xavier García-Albiol, Diputado y Presidente del Grupo Parlamentario del Partido Popular en Catalunya.

La 21a edició de Barcelona Meeting Point, que estarà en funcionament fins al 22 d’octubre al pavelló 8 del recinte de plaça d’Espanya de Fira de Barcelona, ha viscut avui la segona i última jornada del seu Symposium Internacional. El concepte PropTech, la tecnologia aplicada al sector immobiliari que afecta des dels processos constructius a la inversió, el finançament, el big data o la domòtica, entre d’altres, ha estat avui el gran protagonista del saló.

El Symposium Internacional de BMP ha analitzat com l’immobiliari s’ha vist afectat per aquesta revolució tecnològica i ha aprofundit a més en els tipus d’eines de PropTech que estan incidint des de l’anàlisi de mercat fins al nou procés de construcció (industrialització), i ha inclòs  nous materials i tecnologies. Personalitats com Arnaldo Muñoz, CEO de AIRBNB Espanya, Rudy Mangino, de We-Work, Ángel Cano, exCEO de BBVA, i Javier Rodriguez Zapatero, d’ISDI, han aprofundit en els usos de PropTech, han analitzat les noves tendències de mercat així com els nous processos de construcció industrial, entre altres temes.

El president de Barcelona Meeting Point i delegat especial de l’Estat al CZFB, Jordi Cornet, ha posat de manifest que “l’aposta de BMP per les noves tecnologies és total com ho demostra la creació aquest any d’una nova àrea d’exposició on una desena d’empreses estan presentant la seva oferta tecnològica i d’innovació aplicada al sector immobiliari”. Cornet també ha volgut recordar que “BMP va celebrar el passat mes de maig la primera edició d’un saló específic dedicat a l’aplicació de les noves tecnologies en el sector immobiliari, l’Inmotecnia Rent que tindrà continuïtat el 23 i 24 de maig de 2018”.

Un reconeixement al paper de les dones al sector

El Symposium Internacional de BMP també ha acollit la Primera Trobada de WIRES (Dones del Sector Immobiliari en les seves sigles en anglès). D’aquesta manera BMP ha volgut destacar l’aportació de la dona al sector i a les empreses immobiliàries. Aquesta sessió ha comptat amb la presència de Carmen Panadero, vicepresidenta de WIRES Espanya i ha estat moderada per Anna Gener, sòcia directora d’Aguirre Newman a Barcelona, qui ha afirmat que “d’aquí a uns anys la nostra professió (l’immobiliari) no s’entendrà sense la tecnologia”. Gener també ha volgut destacar que “la tecnologia ens donarà un retrat exacte de la demanda el que ens permetrà projectar sobre la base d’aquesta demanda, o un privat podrà vendre un habitatge a un particular sense necessitat d’haver de passar per cap intermediari”.

Aquesta sessió ha comptat amb la participació de Cristina Ontoso, directora de Màrqueting i Comunicació de Via Célere, Albert Bosch, CEO de Housfy, Karen Prats, cofundadora de Go-PopUp, i Arnaldo Muñoz, CEO de AirBNB. Cristina Ontoso ha ressaltat el paper del big data al sector immobiliari perquè “ens permet conèixer l’oferta i la demanda, poder creuar dades i poder adaptar el producte a les necessitats dels nostres clients”. Arnaldo Muñoz ha posat en valor que “Barcelona és una de les grans places de talent d’Europa però encara tenim una gran barrera en l’economia de particulars que és la falta d’un marc legislatiu”. En aquesta mateixa línia, Albert Bosch ha afirmat que “a les empreses espanyoles encara ens falta un punt d’ambició, de dir anem a competir amb les empreses americanes, perquè podem fer-ho perquè tenim talent, idees de negoci i finançament”. Per últim, Karen Prats ha explicat que “Barcelona té tots els elements per seguir creixent en la creació d’empreses tecnològiques, per aquest motiu estem entre les 5 primeres ciutats europees en emprenedoria i tecnologia”.

Èxit del “Sopar de Líders del sector Immobiliari”

Ahir a la nit va tenir també lloc el “Sopar de Líders de sector Immobiliari” a Cosmocaixa, que va estar presidit per Enric Millo, delegat del Govern a Catalunya, Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Jordi Cornet, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona i President de Barcelona Meeting Point, i Juan Antonio Alcaraz, director general de CaixaBank. El sopar, patrocinat per “CaixaBank” va comptar amb l’assistència dels més destacats representants del sector immobiliari tant a nivell empresarial com a institucional. Entre els assistents més destacats cal citar:

 

-Juan Carlos Álvarez, director general de Negoci Immobiliari de Servihabitat

-Joana Amat, directora general de Amat Immobiliària

-Inmaculada Amat, co-directora General de Amat Immobiliària

-Luis Basagoiti, director general de Mapfre Immobiliaria

-Gonzalo Basso, CEO de Basso Group Cabdal

-Juan José Brugera, president de Colonial

-Julián Cabanillas, CEO de Servihabitat

-Philippe Camus, CEO de Shaftesbury Asset Management Group

-Joaquín Castellví, administrador de Stoneweg Spain

-Loredana Carollo, directora de GRI

-John Carrafiell, cofundador i soci director de GreenOak Real Estate

-Carlos Casanovas, director del Negoci Promotor de CaixaBank

-Josep Casas, director de Negoci Immobiliari de CaixaBank

-Antoni Cayuela, president de BuildingCenter

-Fernando Cirera, vicepresident de Puente China

-Ismael Clemente, conseller delegat de Merlin Properties

-Fernando Conde, director General de Newland Property Consultants

-Fraser Danton, Iberian director de UK & European

-Rafael de Gisbert, director d’Actual Capital Partners

-Gustavo de Lío, director General de Forcadell

-Antoni Detrell, director de l’Àrea Financera i Desenvolupament del Consorci de la Zona Franca de Barcelona

-Emanuele Dubini, CEO de FEO

-Manuel Enrich, director de Relacions amb Inversors de SAREB

-Pere Esteve, director de Salas

-Eduardo Fernández Cuesta, president de RICS

-Antón Ferré, director del departament de Serveis Jurídics del Consorci de la Zona Franca de Barcelona

-Carmina Ganyet, directora general Corportativa de Colonial

-Xavier García Albiol, diputat i president del grup parlamentari del Partit Popular a Catalunya

-Cristina García-Peri, consellera delegada d’Hispania Activos Inmobiliarios

-Anna Gener, directora general en Barcelona d’Aguirre Newman

-Antonio Gil, director d’Iberian Property

-Gregg Gilbert, principal de Benson Elliot Services Limited

Juan Antonio Gómez-Pintado, president de Vía Célere

-Fátima González-Haba, directora executiva de Morgan Stanley

-Guillermo Guzmán, director de patrimoni d’Iberdrola Inmobiliaria

-Luis Hernández de Cabanyes, president de Renta Corporación

-Jesús Lafuente, CEO de Way House

-Juan Carlos Led, CEO de ABC Realty

-Amancio López, president del Grupo Hotusa

-Enrique Losantos, CEO de JLL

-Joan-Galo Maciá, director general d’Engel & Völkers MMC

-Lluís Marsá, president de la Llave de Oro

-Ricardo Martí-Fluxá, president de l’Associació de Consultores Immobiliàries

-Enrique Martínez-Laguna, vicepresident de CBRE Spain

-Jaume Massana, director Territorial Catalunya de CaixaBank

-Elena Massot, consellera delegada de Vertix

-Rafael Merry del Val, president de Savills

-Dominique Moerenhout, CEO de EPRA

-Hermann Montenegro, CEO de AXA

-Felipe Morenes, director general sènior de Lone Star Spain Acquisitions

-Rafael Muñoz Toledo, president d’ACP Level

-Stephen Newman, president d’Aguirre Newman

-Jordi Nicolau, director territorial de Barcelona de CaixaBank

-Joan Ollé i Beltrán, president del Col.legi d’Apis de Barcelona

-Félix Ortega, gerent d’Empresa, Cultura i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona

-Carmen Panadero, vicepresidenta de WIRES

-Juan Pepa, director general de Lone Star Spain Acquisitions

-Francisco Pérez, director territorial de Promoció i Desenvolupament de Solvia

-Joan Pla, president de Barcelona Urban Clúster

-José María Pons, director general de Barcelona Meeting Point

-Adolfo Ramírez-Escudero, president director general de CBRE

-Josep María Ros, CEO de GUTSER

-Jaume Sabaté, CEO de Stoneweg

-Emilio Sánchez, conseller delegat d’Iberdrola Inmobiliaria

-Jordi Sans, director general de Volumetric

-Blanca Sorigué, directora general del Saló Internacional de la Logística i de la Manutenció

-Ricardo Valente, regidor de Desenvolupament Econòmic i Social de l’Ajuntament de Porto

-Miquel Valls, president de la Càmara de Comerç de Barcelona

-Alberto Valls, soci de Financial Advisory de Deloitte

-Iván Vaqué, director general de Forcadell

-Juan Velayos, conseller delegat de Neinor Homes

-Pere Viñolas, conseller delegat de Colonial

-Rohit Wanchoo, soci i director d’Alpine Grove Spain

-Josep Mª Xercavins, conseller delegat de Tauro Real Estate

Networking Internacional

Un dels aspectes més destacats de la present edició de BMP és la seva aposta pel networking internacional. En aquest sentit, aquest migdia s’està celebrant un Networking Lucheon, a l’Hotel Grand Marina de Barcelona, perquè els assistents del 4º Barcelona Funds Meeting, que reuneix a destacats professionals del sector immobiliari espanyol, els grans fons internacionals i les empreses estrangeres que volen fer negoci a Espanya, puguin interactuar d’una forma distesa. Dins d’aquest Networking Lucheon es desenvoluparà una taula rodona sobre les perspectives i l’actual situació del sector turístic a Espanya que comptarà amb una representació del sector hoteler espanyol.