L’oloreta de l’arròs convidava, malgrat l’amenaça de pluja, a anar al parc divendres al migdia.

Les quatre gotes que van caure al matí de divendres no van espantar ni als organitzadors ni als qui a migdia van anar fent cap a l’arrossada del parc Torras Villà per dinar, molts en família i altre amb els amics en el menjador instal·lat a l’ombra dels arbres. Després del cerimonial per part dels cuiners, autoritats, membres de les colles i el relator consistent en posar l’arròs, uns 300 quilos dins les paelles, el foc de llenya i la paciència dels cuiners amb l’ajut dels més de mig centenar de cambrers voluntaris i, òbviament els ingredients que s’hi van posar, els més de 150 quilos de gambes, calamars, musclos cloïsses, sèpia, verdures i les corresponents espècies i condiments van aconseguir un cop més que l’acte, un altre de tants multitudinaris, fos un èxit. Un altre de semblant, aquest organitzat per la colla dels Blans, la botifarrada de dissabte va omplir de nou el parc.

Les tres paelles que es van cuinar van servir prop de tres mil comensals.

 

Escacs i domino pels Blancs; el Correvent i el futbolí, pels Blaus

 

Dimecres començaven les proves puntuables de la competició entre colles, el Correvent, primer en versió infantil, per a nens fins a 12 anys i després per adults. Ambdues proves les van guanyar la colla dels Blaus. Semblava que començava bé la cosa, per evitar que per quart any consecutiu els Blans s’alcin amb la victòria però de mica en mica es va anar girant la truita i a l’hora d’escriure aquesta crònica ja només resta la prova dels rajolers que s’espera que diumenge ompli de nou el Palau Olímpic.

Divendres la plaça de la Corona va ser l’escenari de la matinal d’escacs, domino i futbolí.

Les dues primeres modalitats van ser pels Blancs mentre que en el futbolí els Blaus s’hi van lluir.

Moltes famílies i amigues com aquestes jovenetes van compartir taula al parc.

 

L’estirada de corda d’adults, per catorzena vegada, pels Blancs

 

Diuen que els de la colla dels Blancs tenen un secret molt ben guardat de com guanyar l’estirada de corda i és que en catorze edicions seguides, la d’aquest any inclosa, els contrincants no hi han aconseguit esbrinar per guanyar-los. En canvi la mateixa prova però per al personal infantil, que en lloc de començar davant de la Fonda Europa ho feia davant de la Paradeta, va ser un any més pels Blaus. A la carretera no hi cabia més gent, esperant si aquest any es trencaria la «ratxa» de la colla blanca però, haurem d’esperar un altre any.

Els blaus guanyaven en futbolí però perdien en escacs i domino

 

L’estirada de corda d’adults, i ja van 14 anys seguits, pels Blancs.

Text i Fotos: Josep MAS