Els Farretes amb el seu gegant durant el Cercavila de dimarts.

Dimarts i dimecres han estat dos dies d’aquells frenètics per als més petits de la casa. Ha estat el no parar, d’un costat a l’altre, d’una plaça a l’altra, omplint la ciutat de colors blanc i blau i d’alegria. Dimarts a la tarda a la plaça de la Corona no hi cabien tots els elements festius infantils de les dues colles. La desfilada per la carretera fins a la Porxada on, tal com van anar fent també pel seu recorregut per la carretera, tots els grups van fer les seves sessions de lluïment. Ja més tard els torets embolats de la colla dels blaus van fer córrer els més petits, amb el seu foc fred, sense perill per les guspires.

Mentrestant, a la plaça de la Corona començava un dels actes que pot fer que el jurat de la festa faci augmentar la puntuació de la colla blava, la ITF, Inspecció Tècnica de la Festa, amb la taverna adjunta de la Sunsión, amb el seu espectacle Quilòmetre 0 i tot un bon treball de recull de fotografies antigues de Granollers, on es veia clarament la mà de l’Albert Soler, ara un dels fòssils blaus i un dels artífexs del model de Festa Major de blancs i blaus.1111

L’Encantador explica les novetats del “mercat” davant l’Europa.

Les gegantes reben el seu ram

Dimecres va ser u altre dia complet per la mainada, començant al matí a la plaça de la Corona amb Fes-ta la Cuqueta i a la de Perpinyà amb el Mulla’t de colors, guerra de pistoles d’aigua per quedar xops de cap a peus i la roba tenyida.

La tarda, mentre a la cantonada de l’Europa es posava damunt la Pedra de l’Encat de cartó-pedra l’Encantador per oferit els nous productes del dia, davant el Museu els petits dibuixaven del natural en Farras, una mica més amunt al mateix carrer Clavé es disputaven els Correvent infantil i d’adults i de la plaça Maluquer sortien les dues parelles de gegants, en Cosme i la Damiana i l’Esteve i la Plàcida per anar en cercavila a recollir el ram de les gegantes que els oferien a la botiga col·laboradora Les Flors del carrer de Corró, per després continuar el recorregut pel carrer de Travesseres, fins a la plaça de la Caserna i arribada a la Porxada. Avui dijous si fa bon temps a la plaça ella Porxada i,si plou, dins el Palau Olómpic els gegants seran de nou protagonistes en rebre el seu mocador respectius amb els colors de la festa.

 

Els blaus es van apuntar un “tanto” amb la seva ITF a la plaça de la Corona
Els joves castellers en una foto per la història de la colla.
Les gegantes Damiana i Plàcida amb el ram que lluiran la resta de la festa.

Text i Fotos: Josep MAS