Manel Álvarez, regidor de CDC de la Roca
Manel Álvarez, regidor de CDC de la Roca

Es podria definir la mutació com “un canvi en l’ADN d’una cèl•lula que es produeix espontàniament i a l’atzar”. Fins ara, al menys que jo recordi, no s’havia fet servir aquest concepte, per justificar un trencament d’un pacte polític. Bé, per a segons qui, aquesta mutació no és un trencament de pacte, es tracta simplement d’un canvi.

Em van educar en uns valors que, per desgracia, s’estan perdent. S’havia de respectar allò pactat, allò acordat. S’havia de respectar la paraula donada. Fins i tot, sempre m’han dit que, s’han de respectar i complir també els pactes de paraula. És allò que fins i tot Sabina explica i reconeix a la seva cançó “Pacto entre caballeros”.

Ara, les mutacions justifiquen els trencaments de pactes, els incompliments dels acords. Això entrava, però això no. Això ho farem ràpid, però això quan em vingui bé. Això ho volem fer, però ho deixem per més endavant per què no hem posat data en el document. Ara no, però l’any vinent, pot ser, sí.

Quina credibilitat té algú que trenca un pacte públic? Quina coherència té aquell que trenca un pacte escrit i signat? Com es pot confiar en aquell que no respecta els seus compromisos? Es pot confiar en un trampós? Respectarà els possibles compromisos que agafi d’ara en endavant? Assumirà alguna responsabilitat política pel seu incompliment?

Aquesta manera d’actuar, pot ser que respongui a una inseguretat extrema, a un infantilisme polític, a una desconfiança en els companys de camí, a una voluntat d’imposar posicionaments, però no és espontània ni respon a l’atzar.

Sotmetre’s a una qüestió de confiança és una bona decisió. Aquell que va ser escollit, ha de saber si encara disposa d’aquella confiança inicial en el seu mandat.

Bravo, President Puigdemont. Una bona decisió.

Això és política, i estem en el món real. Els mutants bons, només existeixen en algunes pel·lícules.

Manel Álvarez

Regidor de CiU de la Roca