1.L'alcalde Mayoral, la regidora Mireia López, els dos caps de colla i l'autor del cartell de la Festa Major 2016
L’alcalde Mayoral, la regidora Mireia López, els dos caps de colla i l’autor del cartell de la Festa Major 2016

Ho ha dit l’alcalde just la tarda d’aquest dimarts que comença l’estiu: aquest any no vingueu tard de vacances, ja que el primer acte de la Festa Major serà el dia 20 d’agost, malgrat el dia oficial d’inici i del pregó sigui dijous 25, el darrer dijous d’agost. A la terrassa del bar de Roca Umbert es presentava oficialment el cartell de la Festa Major 2016 i al seu autor, un jove conegut artista local de 26 anys que ja enguany va dissenyar el cartell de la festa de Sant Jordi, Aleix Font Coderch.

La presentació ha anat a càrrec de la regidora de Cultura, Mireia López, els dos caps de colla, la dels Blancs, Ramon Forns i la dels Blaus, Xavier Guijarro, el propi autor del cartell i l’alcalde Josep Mayoral. Tots, tant la regidora com els dos caps de colla han coincidit en afirmar que la Festa Major de Granollers comença just quan s’acaben els actes de l’anterior i la preparació dura tot l’any. Malgrat això, cap d’ells han volgut avançar detalls dels actes del programa de la festa, a excepció de Ramon Forns que ha anunciat que enguany predominarà la música amb el «Blancs Musical Festival 2016» quin contingut es podrà consultar ben aviat a les xarxes socials. Talment el cap de colla blava ha convidat als granollerins a participar a les mateixes xarxes que ja fa dies compten amb molts participants.

Aleix Font ha estat l’autor de l’obra escollida d’entre els setze candidats que s’han presentat a concurs enguany. Segons la regidora de Cultura «per triar l’obra guanyadora s’han valorat la implicació amb la Festa Major, l’originalitat i la qualitat, així com l’aplicabilitat de la imatge, ja que haurà d’estar present en tots els elements de la festa, cartells, samarretes, programes…» Font ha explicat en poques paraules el cartell tot dient que es basa en dos conceptes molt importats com són la unió i la competitivitat. Per això el motiu central és una B que estiren dues mans, una blanca i una blava. La gamma cromàtica ha tingut en compte òbviament els colors blau i blanc i també l’ataronjat, per assemblar-se al color de l’argila amb què es fan les rajoles de concurs el darrer dia de la festa.

L’alcalde tancava la presentació abans de la tanda de fotografies amb l’autor del cartell i els caps de les dues colles, tot posant com fa moltes vegades la seva nota d’humor. Si bé l’any passat va quedar xop al ploure just quan arribava a l’acte i va «renyar» als Blancs per haver organitzat un correaigua sense avisar, aquest any ens deia haver quedar sorprès quan un dia va descobrir que aquet noi, referint-se a l’Aleix Font, és fill d’una seva ex alumna… El temps no passa en va. Per això d’aquí a poc més de dos mesos ens tocarà cantar allò de «Quan l’estiu s’acaba i comença a fresquejar, Granollers fa festa…»

Text i Fotos: Josep MAS