Un centenar de persones han fet de voluntaris a les escoles
Un centenar de persones han fet de voluntaris a les escoles

El passat dijous es va celebrar a l’escola Salvador Espriu de Granollers l’acte que serveix per tancar el curs del voluntariat educatiu i agrair la participació de tothom: voluntaris i voluntàries, centres educatius, alumnes i membres del Consell Escolar Municipal (CEM), l’òrgan impulsor del projecte.

L’acte va comptar amb l’assistència de prop d’un centenar de persones i  amb les intervencions del regidor d’Educació, Francesc Arolas, que va agrair la tasca dels voluntaris; Anna González, que va donar el seu testimoni en representació dels voluntaris educatius; i Anna Fatjó, directora de l’escola amfitriona, que va valorar i agrair l’aportació dels voluntaris en nom de totes les escoles. Les alumnes de 6è de primària de l’escola S. Espriu Judit Batlles, Laia Altimira i Clàudia Leiva van fer una petita representació en francès, fruit del seu treball amb el voluntari de conversa Abdoulaye Rokhy Mboup; i l’alcalde Mayoral va tancar les intervencions, parlant del «projecte compartit que és la ciutat» i destacant el paper i l’aportació de les dones, que són majoria en el voluntariat educatiu.
Tot seguit, es van lliurar els cetificats a cadascuna de les persones voluntàries i es va fer la foto de grup de tots els participants.

El curs 2015/16, 112 persones han fet voluntariat educatiu a 22 centres granollerins. Les tasques que  han desenvolupat són diverses: adaptació escolar a l’inici de curs, acompanyament a sortides, atenció a la biblioteca escolar, padrins de lectura (reforç de la lectura en veu alta), tallers d’estudi assistit, suport en activitats artístiques, reutilització de llibres de text, programa de fruita a l’escola, suport de conversa en llengües estrangeres (anglès i francès), tallers de criança, suport a l’aula d’acollida, etc.
Aquesta ha estat la quarta edició d’un projecte  que es va iniciar el 3r trimestre del curs 2012-2013 i que es valora positivament. Tant és així que el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Granollers està parlant amb el Servei de Promoció de l’Associacionisme i el Voluntariat de la Generalitat de Catalunya per veure com s’adapta el projecte a la nova Llei del voluntariat, aprovada el 30 de juliol de l’any passat. Des del Consell Escolar Municipal, la voluntat és continuar-lo, que arribi a més centres i augmentar el nombre de voluntaris.