Visitants en una anterior edició de la Fira de Cardedeu
Visitants en una anterior edició de la Fira de Cardedeu

Ja està tot a punt per celebrar aquest cap de setmana la 33a edició de la Fira de Sant Isidre de Cardedeu, que començarà avui divendres 13 de maig amb la inauguració que tindrà lloc a les 7 de la tarda a càrrec de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa.

Com és habitual, el bestiar serà un dels principals protagonistes de la Fira, amb la participació de 17 ramaders del sector boví i 45 del sector cavalls que portaran els seus animals per a exposició, activitats eqüestres o demostracions de tracció animal. També hi trobarem vaques, cavalls de raça, porcs, tortugues, galls d’indi reials, o llames. En aquest àmbit en destaca la xerrada tècnica sobre el transplantament genètic d’embrions a la ramaderia impartida pel reconegut expert a nivell estatal Daniel Martínez Bello, que tindrà lloc el dilluns 16 a les 12 h.

Com a novetat, enguany la Fira estrena l’Espai d’Agroecologia, una zona dedicada a l’alimentació agroecològica i de proximitat, on les persones visitants podran gaudir de tastos gastronòmics, tallers per a adults i infants, exposició de productors local, xerrades d’experts i munt de propostes saludables i llamineres. Hi participaran una trentena d’expositors, entre productors ecològics locals, associacions de consumidors, i empreses del sector. En aquest espai s’hi han programat activitats al llarg de tot el cap de setmana, com la xerrada d’Esther Vivas i Carles Díaz «Qui controla el que mengem» de dissabte a la tarda; la de Josep Pàmies «La dolça revolució de les plantes medicinals» de dilluns al migdia; o «Com fer viable un projecte agroecològic» per part de Jordi Puig.

La Mostra Gastronòmica, amb l’oferta de deu restaurants de Cardedeu i rodalies, tindrà enguany un dia més, del divendres al vespre al diumenge. Aquest any la vaixella que se servirà a la mostra serà compostable, i per tant el que se serveixi en aquest recinte es podrà llençar a la fracció orgànica (al contenidor marró), de manera que es recuperarà com a compost. També hi haurà informadors que assessoraran per tal que es faci una separació correcta de les deixalles i es tirin en el contenidor adequat.

I no hi falten les activitats tradicionals i més consolidades com la desfilada de models, el Concurs Mundial de Menjadors de Borregos, «la Burricada», o les demostracions de cultura popular i tradicional de les entitats de Cardedeu, entre d’altres.

També hi haurà l’Espai de Turisme Rural i Familiar on es podran visitar expositors del sector que mostraran els seus serveis.

Pel que fa als expositors, se n’esperen prop de 200 de la comarca i d’arreu dels Països Catalans, que oferiran productes i serveis per a tots els públics del divendres 13 al dilluns 16 de maig. Tot plegat, com sempre, emmarcat a l’entorn natural privilegiat dels parcs Pompeu Fabra i Pinetons. El trenet turístic tornarà a passejar tothom qui ho desitgi pel municipi, i acostarà les persones que vulguin visitar la Fira dels barris fins al recinte firal.

La Fira de Sant Isidre de Cardedeu és un certamen ramader, agrícola i comercial amb activitats lúdiques complementàries. Està organitzada per l’Associació Fira de Sant Isidre amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cardedeu.