ascensio-16
El públic en un dels espectacles de la Passada dedicada a les titelles i putxinelis. Foto: Toni Torrillas

La 66a edició de la Fira i Festes de l’Ascensió va tancar portes diumenge al vespre al Parc Firal amb una bona valoració, tot i que el  temps no ha acompanyat i això ha repercutit en l’afluència de públic. La carpa única – una bona opció tècnica que ha permès donar més comoditat i amplitud a l’espai-, el Mercat de Pagès -amb una desena d’expositors amb producte d’elaboració artesanal amb possibilitat de creixement de cara a properes edicions- el sector de l’automoció – que ha registrat contactes i vendes-, són alguns dels aspectes que es valoren des de la Fira, a més de la Mostra Gastronòmica, amb 12 establiments participants, i la presència del sector del turisme, representat per la comarca del Segrià, el municipi de Ripoll i la ciutat de Castelló.

La Fira Jugar x Jugar ha tornat a ser el punt de trobada dels aficionats al joc de taula. Dissabte la carpa de campionats va acollir el veredicte del IX Concurs Ciutat de Granollers, que va premiar Miquel Brugué, de Barcelona, pel joc «Influentia», mentre que el jurat va atorgar un accèssit a Marc Fresquet, de l’Horta, pel joc «El mercader d’Alexandria».
Des de l’Ajuntament, es treballarà ara per estudiar la celebració d’un segon esdeveniment a l’entorn del joc de taula, al centre de la ciutat i coincidint amb la tardor.

La Passada de l’Ascensió, amb un format molt diferent i centrada en ninots, titelles i putxinel·lis,va tenir una bona acollida per part del públic: 500 persones van presenciar a la Sala Tarafa les diferents representacions d’El Betlem de Tirisiti, unes titelles d’Alcoi declarades Bé Immaterial d’Interès Cultural, que el públic va poder veure en versió adaptada, amb escenografia i personatges molt granollerins, confeccionats per  l’ocasió per l’artista Glòria Jiménez. Unes 300 persones van assistir al Marionetàrium instal·lat a la Casa de Cultura i es van fer 24 funcions en total per part de les companyies convidades -presenciades, cadascuna, per una mitjana de 200 persones- al llarg de la carretera, entre la Corona i la plaça Maluquer i Salvador.

El programa cultural de la Fira de l’Ascensió s’allarga, com ja és habitual, fins al proper cap de setmana amb manifestacions de cultura popular i tradicional, i propostes escèniques i musicals.